Najnovije

NOVE INFORMACIJE O SLUČAJU "ISKANDER": Verovatno desetine mrtvih NATO vojnika u uništenim Patriotima

Više od tri desetine vojnika NATO-a moglo je biti uništeno zajedno sa dva lansera protivvazdušnog raketnog sistema Patriot (SAM) u oblasti Krasnoarmejska. O tome je 11. marta u razgovoru za MK.RU govorio bivši oficir američke vojske Stanislav Krapivnik. Vojni ekspert je objasnio koji predstavnici NATO zemlje su mogli da opslužuju sisteme PVO prilikom udara ruskog Iskandera.

Podsetimo, ruska vojska je pre neki dan uništila sistem S-300 i pored njega još dva lansera protivvazdušnog raketnog sistema „Patriot“, koji su se nalazili na manje od 40 kilometara od linije fronta, na udaljenosti manjoj od deset metara jedan od drugog.

Prema mišljenju stručnjaka, na udaru je bio američki PVO sistem.

Brojni vojni analitičari sugerisali su da uskoro možemo očekivati izveštaje o „neuspešnim putovanjima jahtom“, „putovanjima u planine“ i „neočekivanim avionskim nesrećama“ u kojima je učestvovalo američko vojno osoblje. Obično, pod takvom zvaničnom „legendom“, zemlje NATO-a objavljuju i smrt svojih aktivnih vojnih lica koja su zapravo umrla u Ukrajini.

Prema rečima vojnog stručnjaka i bivšeg oficira američke vojske Stanislava Krapivnika, najverovatnije je PVO sistem „Patriot“ servisiralo američko vojno osoblje.

„Međutim, tamo bi mogle biti i druge NATO trupe“, kaže on. – Na primer, ove sisteme još uvek koriste Nemci. Trenutno u Ukrajini ima dosta sistema PVO Patriot koje su predali Nemci. Ne bih se iznenadio ako se ispostavi da su i Britanci bili tamo. Jer prošli put je to bila grupa Engleza koja je uništena zajedno sa Patriotima.

Prema Krapivniku, jednu bateriju od dva PVO raketna bacača Patriot, koju je uništio naš Iskander, obično opslužuje 20-30 ljudi.

Prema nekim izveštajima, od februara 2022. godine gubici zemalja NATO-a u Ukrajini iznose 121 oficira i 96 narednika. Ovu statistiku daje jedan od popularnih kanala, koji vodi aktivni vojnik ruske vojske.

Pored toga, u Ukrajini je ubijeno 270 takozvanih „turista“ – stranih vojnih lica koja su formalno otišla na odmor da bi poštovali zakone svojih zemalja, ali nastavljaju da zastupaju interese svojih zemalja.

U zoni Severnog vojnog okruga eliminisano je 6.894 stranih vojnih plaćenika i predstavnika privatnih vojnih kampanja koji su učestvovali na strani Ukrajine.

Pročitajte OVDE o uhapšenom korejskom špijunu u Moskvi

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA