Najnovije

MEDVEDEV: Putin odlučuje koliko Rusija ostaje u Siriji, a ne Asad

"Rusija odbacuje mogućnost stalnog vojnog prisustva u Siriji, a o razmeri vojnog angažmana odlučuje predsednik Vladimir Putin, a ne sirijski lider Bašar al Asad" izjavio je premijer Dmitrij Medvedev.
Dmitrij Medvedev (Foto: kremlin.ru)

Dmitrij Medvedev (Foto: kremlin.ru)

- Ponavljam, Rusija ne namerava da ostane u Siriji zauvek - rekao je Medvedev magazinu "Tajm". Rusija sprovodi ograničen i specifičan zadatak u Siriji na osnovu Asadovog zahteva i zato on neće biti taj koji odlučuje o razmeri ruskog vojnog učešća, nego o tome odlučuju ruske vlasti, rekao je Medvedev. Ruski premijer rekao je da Moskva neće tražiti od zapadnih zemalja da joj ukidaju sankcije uvedene pre dve godine zbog krize u Ukrajini. - Nećemo tražiti ništa. Oni će doći i reći: Hajde da konačno završimo s ovim zato što od toga niko nema koristi, svi su na gubitku - izjavio je Medvedev.
Pročitajte još:AMERIČKI POLITIKOLOG: Kurdi se okreću Rusiji, imaju sve razloge za toDAMASK: Za jedan dan dva vojna upada iz Turske na teritoriju SirijeTERORISTIČKI UDAR: Samoubilački napad autom bombom na policiju na jugu Rusije
Izvor: Vesti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA