Najnovije

U Banjaluci obeležen Dan državnosti Srbije

BANJALUKA - U Banjaluci je Generalni konzulat Srbije sinoć obeležio Dan državnosti Srbije - Sretenje, a svečanosti u Narodnom pozorištu prisustvovali su zvaničnici RS, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Srpske i BiH, kulturnog i javnog života.
Banjaluka (Foto: Vikipedija)

Banjaluka (Foto: Vikipedija)

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je da je Srbija danas moderna evropska zemlja i da je 15. februar najvažniji datum u modernoj istoriji Srbije, jer se njim proslavljaju i državnost i ustavnost i identitet Srbije. "Mislim da je ova svečanost bolja od svake političke priče i večeras smo Banjaluci pokazali najbolje što Srbije ima", istakao je Nikolić, preneo je RTRS. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je Srbija matična zemlja srpskog naroda koja sve Srbe, ma gde živeli, okuplja u ljubavi prema njoj. Dodik je čestitao građanima Srbije praznik, i poželeo Srbiji mnogo uspeha na svim poljima, poručivši da ga i Srpska proslavlja sa radošću. "Veliki nam je dar večerašnji koncert ansambla 'Kolo', koji neguje najlepše igre sa prostora Balkana", rekao je Dodik.
Pročitajte još:EKSPERT ZA BEZBEDNOST PREDRAG ĆERANIĆ: Protiv Republike Srpske se vodi hibridni ratDODIK: Ja nisam spreman da izigram volju naroda
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA