Najnovije

ČUDO IZ RUSIJE: Ne ovaj avion ne leti unazad, krila su mu okrenuta naopako!

Ruski privatni projektni biro KB-SAT razvio je kompozitni jednomotorac SR-10, s napred zakrenutim krilima. Ta karakteristika omogućuje letelici da bude kompaktnija, poboljšava stabilnost pri nižim brzinama, kao i performanse pri uzletanju i sletanju.
(Foto: Jutjub)

(Foto: Jutjub)

Izgleda kako je dozvučni SR-10 dosta prikladan za učenje osnova leta na mlaznjacima. Probni letovi prototipa obavljaju se u Oreškovu u regiji Kaluga. Sudeći po video snimku, letovi su uspešni. Krila zakošena prema napred popravljaju pokretljivost aviona, zbog čega bi, uz trenažne zadatke, SR-10 mogao da posluži i za akrobatske i sportske namene. www.youtube.com/watch Neki korisnici društvenih medija izrazili su svoje oduševljenje ovim projektom, tvrdeći da je jako impresivan te da bi bio prava bomba ako bi ušao u redovnu proizvodnju. - Stvarno je impresivan. Zbog niske cene projekat bi bio hit - napisao je Dmitrj Ft- Telnjaške. www.youtube.com/watch - Iznenadio me je broj alarma, iako je to možda i dobro za početni trening. Potisak deluje OK. Sve u svemu, radi se o dobroj ptici - komentarisao je korisnik narkom_cccp na društvenim mrežama.
Pročitajte još:PODRŠKA BAŠARU: Ustanici i Kurdi rasterali teroriste iz Tel Rifata (VIDEO)Putin naredio: Ruska zver hitno ka Siriji!KURDI ODBILI TURSKI ULTIMATUM: Ako nas napadnete, ceo sirijski narod će krenuti na vas!
Izvor: Dnevni avaz  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA