Najnovije

Damask počeo da koncentriše snage za početak „operacije Alep”

Od kako Asadova armija zatvara obruč oko Alepa, najvećeg grada u zemlji, Al Kaida (DŽebhat an-Nusra), Slobodna sirijska armija i DŽebhat aš-Šamija sve žešće granatiraju njegove delove pod kontrolom vlade: As-Sulejmaniju, Al-Midan, Novi Alep, Stari Alep, Mukambo, Al-Halidiju i Al-Aziziju.
Sirijska vojska (Foto: SANA)

Sirijska vojska (Foto: SANA)

Zato je vojni vrh u Damasku odlučio da „doda gas”. Deo jedinica koje su učestvovale u uspešnim operacijama severno od Alepa, sada je prebaciou centralni deo istoimene provincije – da se spreme za veliku ofanzivnu akciju „čišćenja” od terorista Lajramuna, dela grada severozapadno od Al-Halidije. Lajramun „mora pasti” da bi vladine snage mogle da opkole džihadiste koji drže važna naselja Hrejtan, Hajan i Anadan. Jer, kad ona budu oslobođnje – onda će poraz ili kapitulacija džihadista u samom Alepu biti pitanje dana ili nedelja. Preuzimanje kontrole nad automagistralom Alepo-Azaz (na granici sa Turskom) i nad Tel-Rifatom otvorilo je prostor za početak „operacije Alep”. Ovaj grad je pretežno antidžihadistički i lojalan vladi u Damasku. Protiv Asada su samo kvartovi Sahur, Kafr Hamra i Hanano. Sada se pokazuje da će terorističke formacije i njihovi strani pokrovitelji i finansijeri skupo platiti to što nisu bili u stanju da zauzmu Alep. Narednih nedelja se u njemu i povodom njega može preokrenuti ceo dalji tok sirijskog rata.
Pročitajte još:PODRŠKA BAŠARU: Ustanici i Kurdi rasterali teroriste iz Tel Rifata (VIDEO)Putin naredio: Ruska zver hitno ka Siriji!TURSKA U PAT POZICIJI: Ako Rusija i Iran povuku sledeći potez sledi apsolutni rat!
Izvor:fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA