Najnovije

Rusija će u Savetu bezbednosti UN pokrenuti pitanje turskih granatiranja sirijskih Kurda

Moskva je objavila da će u Savetu bezbednosti UN pokrenuti pitanje turskog granatiranja kurdskih snaga na teritoriji Sirije.
Savet bezbednosti UN (Foto: un.org)

Savet bezbednosti UN (Foto: un.org)

Učiniće to pod tačkom dnevnog reda „ostala pitanja”. Moskva će istovremeno ponovo insistirati na učešću sirijskih Kurda u ženevskim pregovorima koji treba da budu nastavljeni 25. februara. U međuvremenu je Ankara optužila Rusiju da je njena avijacija u Siriji gađala bolnicu u gradu Idlibu, u istoimenoj sirijskoj provinciji. Još je to nazvala „ratnim zločinom”. Tursko Ministarstvo spoljnih poslova pritom je upozorilo Rusiju da će nastavljanje njenih vazdušnih udara u Siriji „neizbežno imati ozbiljne posledice”. Za bombardovanje iste bolnice, kojom su upravljali Lekari bez granica, Rusiju je optužio i truski predsednik vlade Ahmet Davutoglu. Ali je i on stao na neočekivanu „koru od banane”. Lekari bez granica su za udar po toj bolnici optužili „snage lojalne sirijskom predsedniku Bašaru Asadu”. Ambasador Sirije u Moskvi, Rijad Hadad, za taj napad je optužio – američku avijaciju.
Pročitajte još:PODRŠKA BAŠARU: Ustanici i Kurdi rasterali teroriste iz Tel Rifata (VIDEO)Putin naredio: Ruska zver hitno ka Siriji!TURSKA U PAT POZICIJI: Ako Rusija i Iran povuku sledeći potez sledi apsolutni rat!
Izvor:fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA