Najnovije

Sirijska opozicija priznala: Rusi nam pomažu u borbi protiv Islamske države

Predstavnik Alijanse oružanih grupa „Demokratske snage Sirije“ izjavio je da se oni nalaze „u istom rovu“ sa Rusijom, ali je naglasio da ne nameravaju da se ujedinjuju sa Moskvom.
Ruska baza Hmejmim u Siriji (Foto: Rusko ministarstvo odbrane)

Ruska baza Hmejmim u Siriji (Foto: Rusko ministarstvo odbrane)

Udari Vazdušno–kosmičkih snaga Rusije na pozicije terorističke organizacije ID pomažu sirijskoj opoziciji u njenoj borbi protiv ekstremista, izjavio je predstavnik Alijanse oružanih grupa „Demokratskih snaga Sirije“ Talal Salu. „Naše snage imaju koristi od ruskih vazdušnih udara na pozicije terorista. Mi se sa Rusijom nalazimo u istom rovu u borbi protiv ID“, rekao je Talal Salu. On je naglasio da „Demokratske snage Sirije“ ne koordinišu svoje akcije sa ruskom stranom i da nemaju nameru da sa njom izvode zajedničke borbene akcije. „Ni sa Rusijom, ni sa snagama režima (vladinim snagama) nemamo nameru da se ujedinjujemo u borbi protiv terorizma. Na tom planu mi sarađujemo sa koalicijom (na čelu sa SAD)“, izjavio je predstavnik Alijanse oružanih grupa. „Demokratske snage Sirije“ predstavljaju udružene snage naoružane opozicije na severu Sirije. Glavno jezgro grupe čine kurdski odredi samoodbrane, a u alijansu ulaze arapske, turkmenske, jermenske i asirske oružane formacije.
Pročitajte još:Ako Putin ne ustukne – biće rata, ne mora samo u SirijiObama: Ruska vojska je „druga po snazi u svetu“Si En En šokiran: Asadova armija pred vojnim aerodromom Tabaka do kojeg su Ameri hteli prvi da stignu (VIDEO)
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA