Najnovije

Pala Kinsiba – provincija Latakija praktično potpuno očišćena od terorista

Bilo je najavljeno, očekivalo se – i dogodilo se: Asadova armija zauzela je Kinsibu, strateški važan grad na samom severu provincije Latakija.
(Foto: Jutjub)

(Foto: Jutjub)

Ovaj grad je bio poslednje veliko uporište terorističkih formacija DŽebhat an-Nusra (sirijska Al Kaida) i Ahrar aš-Šam koja je pod kontrolom Turske. Sa padom Kinsibe – provincija Latakija je praktično potpuno očišćena od terorista. A i od bandi pod kontrolom Turske. Sirijska regularna armija je poslednju liniju odbrane „nusrovaca“ i „ahrarovaca“ probila nešto pre podne. Teroristi su pružali otpor u svim delovima grada, ali su preživeli na kraju pobegli. Većina prema gradu Bidamu u susednoj sirijskoj provinciji Idlib, čiji severni deo je još pod kontrolom terorista. Kinsiba se nalazi 320 kilometara severno od Damaska, a sa njenim padom je Asadova armija sebi raščistila i put za ofanzivu na provinciju Idlib. A i za preuzimanje kontrole nad novim kilometrima granice sa Turskom. Borbe se, inače, vode i na drugim frontovima. Vladine snage napadaju u provinciji Alepo položaje terorista iz Islamske države oko naselja DŽub-Gabša, Rajan, Um-Amad i Sin. Sirijska avijacija ih bombarduje oko naselja Aulan, Biza, Dana, Souran, el-Amija i el-Bab. Vojni vrh u Damasku tvrdi da je u tim vazdušnim udarima ubijeno oko 70, a preko 100 pripadnika ID bilo ranjeno.
Pročitajte još:PORAZ U SIRIJI NIJE OPCIJA: Rusija spremna za najgori scenario i totalni rat sa Turskom!PAPA I TRAMP ZARATILI: Milijarder odgovorio na papine izjave!
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA