Najnovije

PAPA I TRAMP ZARATILI: Milijarder odgovorio na papine izjave!

Papa Franjo bio je na pastoralnom putovanju u Meksiku, dominantno katoličkoj zemlji koja se suočava s mnoštvom problema poput siromaštva, kriminala (uglavnom povezanog uz šverc droge), korupcije i sl. Jedna od posledica nesređenog stanja u državi je beg mnogih Meksikanaca u SAD, gde često rade i žive kao ilegalni imigranti. Naravno, ta tema je jedna od dominantnih u zahuktaloj trci za republikansku (i demokratsku) nominaciju za predsednika SAD-a, a nije zaobišla ni papu kojeg su novinari pitali za mišljenje.
Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Sveti Otac poznat je kao veliki zaštitnik izbeglica i migranata, a to je potvrdio svojim izjavama o meksičkim migrantima u SAD, kojima bi trenutno vodeći republikanski kandidat za nominaciju, Donald Tramp, zabranio ulaz u državu i to tako da sagradi zid na granici SAD-a i Meksika. Iako je Papa odbio da odgovori na pitanje da li bi Amerikanci trebali glasati za Trampa, jasno je rekao šta misli o njegovom stavu prema imigrantima: - Osoba koja misli samo na gradnju zidova, a ne mostova, nije hrišćanin. To nije jevanđelje - rekao je papa Bergoglio i dodao: - Samo kažem da takav čovek, ako je izrekao te stvari, nije hrišćanin. Moramo videti da li je zaista stvari postavio na taj način i ne isključiti mogućnost da to nije njegov stav - diplomatski je zaključio papa Franjo. Tramp je u prošlosti već kritikovao Papin stav prema imigrantima, nazivajući ga vrlo "politiziranim", što je papa takođe objasnio: - Hvala Bogu što je rekao da sam političar, jer Aristotel definiše ljudsku osobu kao "animal politicus", što znači da sam barem čovek. Reakcija Donalda Trampa na Franjine oštre reči stigla je u četvrtak izuzetno brzo te je, u skladu sa svojim huliganskim retoričkim stilom, bila vrlo burna i neprijateljski nastrojena prema Svetom Ocu: - Papa je rekao nešto u stilu da 'Donald Tramp možda nije hrišćanin' te je dovodio u pitanje moju veru što me jako iznenadilo. Ja jesam hrišćanin i ponosim se time. Da jedan religiozni vođa dovodi u pitanje veru neke osobe je sramotno! Ja kao predsednik neću dozvoliti da hrišćanstvo bude stalno pod napadima, za razliku od ovoga što se događa pod sadašnjim predsednikom - izjavio je Tramp.
Pročitajte još:OVO MORATE VIDETI: Novo, ubojito oružje ruskog koncerna Kalašnjikov (VIDEO)Šokantna naslovna strana: „Islamsko silovanje Evrope“
Izvor: jutarnji.hr  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA