Najnovije

SKANDAL U ČEŠKOJ: Pogledajte kakve su plakate demonstranti spremili ministru koji je priznao Kosovo! (FOTO)

PRAG - Na protestu održanom u prestonici Češke protiv priznanja nezavisnosti južne srpske pokrajine, pojedini prisutni demonstranti su uputili uvrede minustru inistranih poslova Karelu Švarcenbergu koji je 2008. godine insistirao da se prizna nezavisnost Kosova. Plakati u Češkoj, na kojoj se tadašnji ministar nalazi sa Hašimom Tačijem, ispisani su porukom "Švarcenberg je kurva".
Pogrdni plakat za ministra koji je insistirao na nezavisnosti Kosova (Foto: Fejsbuk)

Pogrdni plakat za ministra koji je insistirao na nezavisnosti Kosova (Foto: Fejsbuk)

Transparetni nisu bili doneti od strane organizatora, ali su skrenuli veliku pažnju čeških medija koji su ovo okarakterisali kao skandal. Okupljeni na centralnom trgu u Pragu su nosili srpske zastave i transparente sa porukama Kosovo je Srpsko dok je protest završen bez drugih inicidenata. Na samom skupu govorili su češki poslanik Jaroslav Foldina, režiser Vlaclav Dvoržak, a skup je otvoren pismom podrške predsednika SRS Vojislava Šešelja, o čemu više možete da pročitate OVDE.
Pročitajte još:Stotine Poljaka protestovalo protiv nezavisnog Kosova ispred konzulata SAD (VIDEO)Šestorica maloletnih migranata u školskoj kuhinji silovala učenicu
Izvor: Pravda/Rarlamentnilisty.cz

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA