Najnovije

HAOS U EU: Mađarska ukida sankcije naspram Rusije!?

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer, Viktor Orban, izjavio je da je princip automatskog produžavanja sankcija Rusiji stvar koju je pregazilo vreme i istakao da je saradnja Rusije i EU od ogromne važnosti.
Orban (Foto: JuTjub)

Orban (Foto: JuTjub)

Orban je ovo izjavio pred svoju zvaničnu posetu Moskvi i najavio da će Mađarska razmotriti pitanje sankcija Rusiji i mogućnosti ukidanja istih. Informaciju je objavio američki Blumberg, a prenosi je ruska novinska agencija RIA Novosti. Razdor između članica EU je najveći rezultat sankcija, ocenjuju mnogi analitičari, jer je došlo do usijavanja već teške ekonomske krize koja je pogodila Evropu. Najviše su pogođene Francuska i Italija, ali ceo niz zemalja oseća veoma teške posledice sankcija, a sve je jači glas političara koji osuđuje "slepo rukovođenje Brisela prema direktivama Vašingtona". Zemlja koja je takođe snažno pogođena sankcijama je Nemačka, a to se ogleda u tome što nemački privrednici vrše sve veći pritisak na vlasti Nemačke i zahtevaju stabilizaciju odnosa sa Rusijom. Slabost EU članica se ogleda i u tome što još uvek nije postignut okvir za rešavanje problema izbegličkog talasa, a ukupna politička situacija u Evropskoj Uniji se najbolje može opisati rečju "haos".
Pročitajte još:SKOT PROGOVORIO: Sporazum sa NATO je „najnormalnija stvar“BUM: Pogledajte kako je odleteo u vazduh autobus sa turskim vojnicima (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA