Najnovije

ROGOZIN OBAMI: Možda ruska armija još nije prva u svetu, ali više nije ni druga

Američki predsednik Barak Obama sve do ruske paljbe iz Kaspijskog mora krstarećim raketama po Islamskoj državi u Siriji – nazivao je Rusiju regionalnom državom i regionalnom silom. Otada je, međutim, „promenio ploču”.
Rogozin (Foto: RIA Novosti)

Rogozin (Foto: RIA Novosti)

Pod utiskom onoga što svakodnevno u Siriji čine avioni ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga, američki lider je Rusiju nazvao drugom vojnom silom sveta. Naravno, posle njegovih Sjedinjenih Država. Da podsetimo: učinio je to na samtu SAD-ASEAN u Kaliforniji. Govoreći o ulozi Rusije u sirijskom konfliktu, rekao je: „Ne može se šačica ustanika u Siriji nositi sa oružjem druge po moći armije sveta”. Mnogi su verovatno pomislili da ovom pohvalom u Moskvi treba da budu zadovoljni. Možda američki deo ruske pete kolone i jeste, ali nije Dmitrij Rogozin koji je u ruskoj vladi zadužen za funkcionisanje vojne industrije i naorućavanje nacionalnih oružanih snaga. On je Obami preko Tvitera poručio: „Možda ruska armija i nije prva, ali sasvim sigurno nije ni druga, gospodine predsedniče!” Ovoga su, nema sumnje, svesni i u Pentagonu, i u Beloj kući, i u NATO. Zato 19. februara na teritoriji Norveške počinju vojni manevri alijanse koji će potrajati do 22. marta uz učešće 15.000 vojnika iz 14 zemalja. Radi ovih manevara, Amerikanci će iz pećina u centralnoj Norveškoj izvući oko 6.500 „komada” ratne tehnike. Ameri su vojnu tehniku u te pećine počeli da „štekuju” još 1981. godine. CNN tvrdi da je tog oružja dovoljno da 15.000 (američkih) marinaca. U manevrima će učestvovati vojnici: Norveške, Belgije, Kanade, Danske, Finske, Francuske, Letonije, Holandije, Poljske, Švedske, SAD, Nemačke, Španije i Velike Britanije.
Pročitajte još:HELIKOPTER VAN KONTROLE: Pogledajte kako se letelica iznenada survala u more (VIDEO)PORAZ U SIRIJI NIJE OPCIJA: Rusija spremna za najgori scenario i totalni rat sa Turskom!Turska broji mrtve i preti
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA