Najnovije

ŠIPTARI SE OPET GUŠE: Suzavac u "parlamentu Kosova"

PRIŠTINA - Sednica kosovske skupštine i danas je, kao i prethodnih šest meseci, prekinuta zbog suzavca, neki su se poslanici zaštitili i gas maskama, ali su pred prekid uspeli da izglasaju rezoluciju kojom su osudili odluku suda u Nišu kojom je osam pripadnika OVK osuđeno na po 15 godina zatvora.
Fina atmosfera (Foto: JuTjub)

Fina atmosfera (Foto: JuTjub)

Nakon prekida sednice poslanici su napustili salu, a suzavac je i ovog puta unet u skupštinu uprkos jakim merama obedbeđenja, koje je pretresalo sve poslanike, ali i novinarske ekipe. Na samom pocetku sednice poslanicima se obratio predsednik Samoopredelenja Visak Imeri, koji je rekao da vlast u Prištini nema legalitet, te da 200.000 potpisa građana u peticiji za vanredne izbore dokazuju da vlast treba da podnese ostavku. Na dnevnom redu sednice, inače, uglavnom su tačke koje se odnose na proces vizne liberalizacije Kosova sa EU, a opozicija je ranije najavila blokadu rada parlamenta, koju uspešno sprovodi već šest mesesi. Pristalice opozicije su se okupile ispred skupštine oko 10 sati, protiveći se održavanju sednice i ponavljajući zahteve koji se odnose na raspisivanje izbora i poništavanje sporazuma o Zajednice srpskih opština i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom. U međuvremenu, nakon prekida rada, kako javlja reporter Tanjuga, pristalice Samoopredlenja, njih oko dve stotine, okupile su se ispred zgrade skupštine. Takođe, jedan demonstrant je uhapšen jer je bacio baklju u pravcu pripadnika policije. Ranije su pojedini mediji preneli da su aktivisti vladajuće koalicije ispred skupštine jajima gađali poslanika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija.
Pročitajte još:SKOT PROGOVORIO: Sporazum sa NATO je „najnormalnija stvar“KONVERTIT ILI NEŠTO SASVIM PETO: Borko Stefanović istupa protiv NATO alijanse
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA