Najnovije

STIGLA NOVA PROVOKACIJA IZ HAŠKOG TRIBUNALA: Presude Karadžiću i Šešelju u jeku kampanje

Još jedan šamar stiže nam iz Haga! Sudsko veće Haškog tribunala objavilo je juče da će presudu u slučaju protiv Radovana Karadžića izreći 24. marta, u samom jeku izborne kampanje i samo sedam dana pre zakazanog izricanja presude lideru radikala Vojislavu Šešelju!
Karadžić i Šešelj (Foto: Jutjub/ SRS)

Karadžić i Šešelj (Foto: Jutjub/ SRS)

Kako se navodi u odluci sudskog veća, presuda Karadžiću, koji se tereti za genocid, ubistva, kažnjavanja, deportaciju i ostale nehumane akte počinjene prema muslimanima, Hrvatima i ostalom nesrpskom stanovništvu u Bosni i Hercegovini tokom rata u bivšoj jugoslovenskoj republici, biće izrečena tačno u 14 časova. A odluka Haga da nakon punih osam godina čekanja baš sad Karadžiću, koji je uhapšen u julu 2008. godine, nakon višegodišnjeg skrivanja pod lažnim identitetom “doktora Dabića”, izrekne presudu, prema rečima sagovornika, i više je nego zlonamerna i donesena planski. Politički analitičar Dragomir Anđelković ističe da najavljeno izricanje presude Karadžiću u samom jeku izborne kampanje uopšte nije obična odluka suda, već odluka kojom se želi destabilizovati situacija u Srbiji i izazvati potpuni haos. - Takvim stvarima koje Haški tribunal radi, poput traženja da se Šešelj vrati na izricanje presude, zakazivanja datuma izricanja presude Karadžiću i sve to u samom jeku izborne kampanje, Haški tribunal radikalizuje stanje u Srbiji! Povređuju se neke stare nedovoljno zarasle rane, namenski se bude emocije i jednostavno se ovde pokušava izazvati haos. Cilj im je da se stanje u Srbiji učini nestabilnim i u društvo unesu velike tenzije - kaže Anđelković. On ističe i da se veoma lako može precizno utvrditi da li u ovom slučaju sam Hag ili u saradnji s još nekim pokušava da nam pomrsi konce. - Da li to radi haški lobi i neki regionalni naši oponenti ili iza svega toga stoje velike zapadne sile, ne znam, ali neko stoji i ovo definitivno nije samo običan sudski proces. U ovim okolnostima neophono je da se zvanični Beograd obrati političkim strukturama da one intervenišu i smire stvari, a ako to ne urade, onda će sve biti jasno, znaće se ko stoji iza svega. Sada je najveći teret na Vladi, doći će do ojačavanja nekih radikalnih snaga ovde i biće dosta teško sve to iskontrolisati - objašnjava Anđelković.
Pročitajte još:Otkriveni najnoviji detalji zašto je Čeda Jovanović išao kod Šiptara u Šilerovu i ko mu je to naredio?!Nikolić još ne podiže rampu za NATOČepurin: Vučić mi je potvrdio „vojnu neutralnost“
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA