Najnovije

SUTRA UDAR NA RUSIJU: Konferencija u Beogradu braće Rokfeler - rusofobske najave Jelene Milić!

BEOGRAD - Centar za evroatlantske studije (CEAS) sutra, 22. februara, u Beogradu održava konferenciju pod nazivom „Srbija i Rusija, ruski uticaj na stabilnost, demokratizaciju i evropske integracije Srbije“, a sudeći prema Tviter objavama direktore ove organizacije, Jelene Milić, u kojima svoje neistomišljenike naziva "Putinovcima" i ismejava proruske stavove, konferencija će imati izrazit rusofobski karakter.
Jelena Milić (Foto: JuTjub)

Jelena Milić (Foto: JuTjub)

Glavni pokrovitelji ove konferencije su američka ambasada u Beogradu i Fondacija braće Rokfeler. Jelena Milić je poznata u srpskoj javnosti kao NATO lobista, a jedna od njenih najzapaženijih izjava je da "Rusija nažalost postoji". Kako se navodi u saopštenju CEAS-a, konferencija će preduzeti niz aktivnosti s ciljem neutralisanja proruske i antizapadne retorike u srpskom društvu. U centru su ozbiljno zabrinuti razvojem događaja i obećavaju da će „podržati građane Srbije objektivnim argumentima kako bi osetili korist od evroatlantskih procesa u regionu i saradnje Srbije sa NATO-om“, piše u saopštenju na stranici CEAS-a, objavio je još ranije sajt NJuzFront. Učestvuje niz govornika, a to su Svetlana Logar iz agencije Ipsos, Mijat Lakićević, poznati srpski ekonomski analitičar, dr Milivoj Bešlin, istoričar, Maja Stojanović, predstavnica nevladine organizacije Građanske inicijative, dr Snežana Ilić iz Centra za razvoj civilnog društva, Marijana Toma iz Fonda za humanitarno pravo, Fajez Risheg iz hrvatske organizacije „Centar za razvojnu suradnju“, ali i iz Ukrajine na temu „Kako se Putin spremao za veliki rat!?“ će govoriti Andrej Ilarionov, kao i ukrajinski ambasador u Srbiji, Oleksandr Aleksandrovič. Konferencija se održava u hotelu Metropol sa početkom u 09.30 časova.
Pročitajte još:FENOMENALNO: Sirijski snajperista postigao „nemoguće“ (VIDEO)DS NASTAVLJA „RAT PROTIV AMERIČKE AMBASADE“: Skote nisi Skat!VELIKI PREOKRET: Srpski ambasador u Moskvi tvrdi da se „Srbija uskoro priključuje Evroazijskom savezu“
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA