Najnovije

NATO folira Rusiju da slanje 5.000 vojnika na istok Evrope ne treba da doživljava kao pretnju

Predsednik Vojnog komiteta NATO, češki general Petar Pavel, izjavio je da šienje prisustva snaga NATO u Istočnoj Evropi nema za cilj stvaranje vojne pretnje Rusiji.
Petar Pavel (Foto: nato.int)

Petar Pavel (Foto: nato.int)

Pritom je dodatno ukazao: “Cilj pojačanog prisustva snaga NATO u zemljama na istočnim granicama alijanse nije vojna pretnja Rusiji. To je pre demonstracija jedinstva partnera iz NATO i volja alijanse da zaštiti svoje istočne i južne partnere u slučaju da se suoče sa bilo kakvom pretnjom sa strane Rusije”. Pavel je naglasio da na isti zaključak – to jest, da se ne radi o pretnji uperenoj protiv Rusije – upućuje i to što isturene snage alijanse neće raspolagati “nikakvim teškim naoružanjem”. Ministri odbrane zemalja NATO u februaru su odlučili da na teritoriji Poljske, tri baltičke državice, Rumunije i Bugarske bude raspoređeno oko pet hiljada vojnika.
Pročitajte još:RAKETE, PADOBRANCI, PODMORNICA I Mi-28: Ovo su najbolji ruski vojni snimci ove nedelje (VIDEO)NEZAUSTAVLJIVI „TIGROVI“: Kotao Alepa gotovo očišćen od terorista! (MAPA)ŠOKANTNO: Saudijska Arabija ima atomsku bombu i preti da će je baciti na Siriju?!GRCI PONUDILI REŠENJE RUSIMA: Evo kako da zaobiđete Bosfor i Dardaneli
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA