Najnovije

PAROVIĆ: Naša jedina mogućnost je da zapretimo kreiranjem krize

- Sastanak između Erdogana, Izetbegovića i Vučića još više me je uverio da je za Srbiju ključno da se pitanja Kosova i Metohije i Republike Srpske nikako ne smeju razdvajati. Onog časa kada bi Beograd i Priština potpisali nekakav pravno obavezujući akt startovao bi novi pritisak na Srbiju sa ciljem da se izvrši unitarizacija BiH što bi praktično značilo ukidanje Republike Srpske. Dakle, princip mora biti jasan ili oba konflikta (na KiM i u BiH) zamrznuta ili oba konflikta otvorena - kaže predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović.

Miroslav Parović (Foto: Pravda)

- NATO diplomatija zna da ukoliko se otvori pitanje statusa Republike Srpske unutar BiH to onda linija vatre ide ka Zapadu što većini država EU nikako ne odgovara. Sa druge strane, samo rešavanje statusa KiM omogućuje NATO paktu da integriše zajedno Makedoniju i Kosovo i da time praktično završi projekat „Južni koridor“ . Manevarski prostor za Srbiju dakle nije u tome što mi imamo mogućnost da napravimo nekakav kompromis. Naprotiv, naša jedina mogućnost je da zapretimo kreiranjem krize - kaže Parović. Kako je Aleksandar Šešelj spustio Milomira Marića u uživo prenosu pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Predaja izborne liste "Narod za bolji Aranđelovac" koju čine Narodni slobodarski pokret, Narodna mreža Srpska radikalna stranka i Bolja Srbija.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA