Najnovije

Grčka u haosu zbog migranata

ATINA - Hiljade dolaze,niko ne odlazi! To je haotična slika u kojoj se Atina, ali i cela Grčka, nalaze poslednjih dana otkako je makedonska granica zatvorena za sve izbeglice, sem za one sa sirijskim ili iračkim pasošem.
Grčka u haosu zbog migranata (Foto: Jutjub)

Grčka u haosu zbog migranata (Foto: Jutjub)

U luci Pirej preko sedam hiljada migranata među kojima je najviše žena i dece već drugi dan - na trotoartima, travnjacima, bez elementarnih higijenskih uslova čekaju bilo kakvu informaciju: kuda će i kako dalje. Grčka policija pokušava da reguliše stanje u luci ali je očigledno da nema nikakvog plana šta raditi sa tolikikom brojem migranata koji žele da idu dalje, prema Zapadnoj Evropi. Jedan broj je smešten iu prihvatnim centrima,ali većina ostaje na ulici u nadi da će autobusima biti prebačena prema granici. Među njima je, međutim, najviše Avganistanaca koje makedonske vlasti ne puštaju preko granice što znači da će do daljnjeg biti primorani da ostanu u Atini. U isto vreme, autobusi koji su krenuli prema granmičnom prelazi zaustavljeni su zbog blokade puteva koju nastavljaju grčki poljoprivrednici. Istovremeno, dramatično je nedaleko od grčko-makedonske granice gde se nalazi oko 4.500 izbeglica iz Avganistana koje ne puštaju dalje, a oni ne žele da se vraćaju natrag. Policija je udaljila sve TV ekipe i novinare jer je u toku akcija sprečavanja ogromnog broja migranata da nasilno pokušaju da uđu u Makedoniju, preskačući žicu. Smeštajni kapaciteti su mali, ljudi spavaju na vlažnoj zemlji, nema dovoljno hrane i vode.
Pročitajte još:„Tukididova zamka“: Treći svetski rat vodiće se između…Islamska država šalje u smrt sve više dece (VIDEO)
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA