Najnovije

SIRIJI PRETI RASPAD: Crni scenario ako borbe ne budu prestale u skorije vreme

Američki državni sekretar DŽon Keri izjavio je danas da će možda biti teško zadržati Siriju kao celinu, ukoliko se dugo bude čekalo na okončanje borbi.
Sirijska vojska (Foto: SANA)

Sirijska vojska (Foto: SANA)

"Može se ispostaviti kao kasno da se sačuva Sirija kao celina ukoliko budemo dugo čekali", rekao je Keri pred Komitetom za spoljne poslove američkog Senata tokom izlaganja o zahtevu Stejt departmenta za godišnji budžet. Keri je, takođe, kazao da je, čak iako sirijske snage, podržane ruskim vazdušnim udarima, zauzmu grad Alepo, veoma teško zadržati teritoriju u Siriji, preneo je Rojters. SAD će znati u roku od nekoliko dana da li će se predloženi prekid nepijateljstava u Siriji, koji treba da stupi na snagu u subotu, održati, a ukoliko ne dođe do političke tranzicije, postoje opcije "plana B", naveo je Keri. "Dokaz će biti akcije koje će uslediti u narednim danima", istakao je Keri i dodao da će "za mesec ili dva biti poznato da li je proces tranzicije zaista ozbiljan". Prema njegovim rečima, sirijski predsednik Bašar al-Asad će morati da donese neke ozbiljne odluke o otpočinjanju tranzicionog procesa, a ukoliko do toga ne dođe, "sigurno će biti razmatrane opcije 'plana B'", poručio je Keri, misleći na rezervni plan za koji se veruje da obuhvata vojnu akciju, navela je britanska agencija.
Pročitajte još:FICO: Slovačka smatra da su antiruske sankcije EU nonsens i da ih treba ukinutiDIREKTNO U ČELO: DŽihadista „popio“ snajperski metak! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA