Najnovije

National Interest: Glavni cilj Rusije je vladavina kosmosom

VAŠINGTON - Američki portal Nešnl Interest (National Interest) objavio je tekst u kojem ocenjuje da je glavni strateški cilj Rusije da na polju vojnog naoružanja bude glavna u kosmosu.
Borba za svemir (Foto: Pixabay)

Borba za svemir (Foto: Pixabay)

Pored zemaljske odbrane, Rusija teži izgradnji snažnih kosmičkih vojnih sistema i kosmičkog naoružanja, piše Nešnl Interest. "Mi težimo izgradnji potpuno nove generacije naoružanja koje će nam omogućiti dominaciju na polju kosmičke odbrane i koji će nam omogućiti da zaštitimo naše objekte od bilo koje vrste raketnog napada." - rekao je nedavno potpredsednik ruske vlade, Dmitrij Rogozin, prenosi ovaj američki portal. Američki portal navodi da su vlasti SAD-a bile pokrenule program "Kosmički radar", ali da se od njega odustalo zbog "tehničke složenosti". Portal ocenjuje da Rusija teži potpunoj kosmičkoj dominaciji i da na taj način bude superiorna na svakom drugom polju u oblasti vojnog naoružanja, ali i šire.
Pročitajte još:NOVI UDAR EU NA RUSIJU: Konstrukcija problema zvanog „migranti iz Rusije“VAŠINGTON POST: SAD otkrivaju novo „egzotično“ oružje – porazićemo i Rusiju i Kinu
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA