Najnovije

NOVI UDAR EU NA RUSIJU: Konstrukcija problema zvanog "migranti iz Rusije"

BERLIN - Johanes Han, evropski komesar za proširenje, u intervjuu za nemački Cajt, izjavio je da je izvesna propast Šengena ukoliko ne bude rešenja za problem izbeglica, ističući da će za evropsku bezbednost i ukupno stanje najveća pretnja biti "migranti iz Rusije".
Johanes Han (Foto: JuTjub)

Johanes Han (Foto: JuTjub)

Postoji novi element koji vidimo u Norveškoj i Finskoj, odnosno, u oblasti Severne Evrope, a to su migranti iz Rusije, kaže Han i dodaje da su to zapravo "migranti iz Centralne Azije". Reč je o migrantskom talasu iz zemalja kao što je Tadžikistan i Turkmenistan, odnosno, o ljudima koji su najveći deo svog života proveli u Rusiji, objašnjava Han i ističe da će to biti poslednji udar na Evropu koji bi mogao dovesti sistem Šengena do kraha. Han je rekao da nije nemoguće da Rusija namerno stvara loše uslove kako bi ljudi iz Rusije "bežali u Evropu". Iako njihov broj nije veliki u ovom trenutku, to je jasan politički signal za opasnost, kaže Han. Po svemu sudeći, u laboratorijama EU je neko došao na ideju da konstruiše i izmisli novi problem, a to su tzv. "migranti iz Rusije", a cilj je jasan - zamaskirati fakt da su izbeglički talas stvorile bombe članica EU i NATO alijanse i naravno stvoriti novi instrument pritiska na Rusiju i novu platformu antiruske propagande.
Pročitajte još:KAKAV UGAO: Udari snajpera – gledano „kroz nišan“ (VIDEO)PROJEKAT 705: Ruska robotizovana nuklearna podmornica (VIDEO)
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA