Najnovije

Direktor CIA iznenadio informacijama i stavovima o Rusiji

VAŠINGTON - Direktor CIA, DŽon Brenan, u intervjuu za NPR, izjavio je da ruskog predsednika, Vladimira Putina, smatra agresivnim, ali i da je važno održati saradnju ruskih obaveštajnih službi i CIA.
DŽon Brenan (Foto: JuTjub)

DŽon Brenan (Foto: JuTjub)

"Američke obaveštajne službe na čelu sa CIA nisu prekidale razmenu informacija i saradnju sa ruskim obaveštajnim službama. Zajedno se borimo protiv terorizma. Veoma je važno sačuvati tu saradnju i ne samo da je važno sačuvati tu saradnju, nego je veoma važno tu saradnju unaprediti i podići na viši nivo." - kaže prvi čovek CIA, DŽon Brenan. Brenan je ocenio Putina kao "agresivnog", ali i očigledno veoma sposobnog čoveka i lidera, ističući da "Rusija sebe smatra svedržavom" i kao takva želi svoj uticaj da proširi, ne samo na susedne zemlje, nego i na druge regione širom sveta. On je rekao da je saradnja obaveštajnih službi Rusije i SAD-a korektna, te da "ukoliko Rusija sazna za opasnost koja preti građanima SAD-a, to odmah javlja". "Isto činimo i mi ukoliko ocenimo da postoji opasnost koja može ugroziti ruske građane i Rusiju." - tvrdi Brenan. Ovakav pomirljiv i pozitivan ton Brenanovih izjava je iznenadio veliki deo američke stručne i šire javnosti, a intervju je izazvao posebnu pažnju.
Pročitajte još:ZGROMILI: Pogledajte kako Kurdi dižu džihadiste u vazduh! (VIDEO)NEIZVESNOST PRIMIRJA: Rusija zabrinuta zbog aktivnosti Turske i SaudijacaPENTAGON NASTAVLJA: Srpske diplomate nismo ubili mi – već su bili mrtvi!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA