Najnovije

KREĆE BORBA ZA GRANICE NA ARKTIKU: Rogozin za pregovore!

MOSKVA - Dmitri Rogozin, potpredsednik Vlade Ruske Federacije, na sastanku Saveta Federacije je izjavio da će granice na Arktiku morati da se rešavaju isključivo pregovorima.
Dmitri Rogozin (Foto: JuTjub)

Dmitri Rogozin (Foto: JuTjub)

On je rekao da se Rusija u slučaju Arktika drži sporazuma o razgraničenju morske površine koje ima sa SAD-om i Norveškom. Sve se mora rešavati pregovorima i u skladu sa međunarodnim pravima, kaže Rogozin komentarišući donošenje odluke od strane međunarodnog arbitra po pitanju kontinentalne arktičke ploče, prenela je agencija TASS. Podsećamo, pre otprilike dva-tri meseca, Barak Obama, predsednik SAD-a, posetio je Aljasku i tom prilikom podgrejao priču o Arktiku, ističući prava SAD-a nad ovom teritorijom. Američka vojna i politička elita je priznala da "gubi trku sa Rusijom" po ovom pitanju, a Rusija na Arktiku već ima postavljene i vojne baze, i naučne laboratorije i ekspedicijske kampove, te veliki broj brodova ledolomaca, kao i izgrađene aerodrome. Jedan od američkih generala je čak istakao da po pitanju Arktika "Amerika uopšte nije u igri".
Pročitajte još:Direktor CIA iznenadio informacijama i stavovima o RusijiZAHARČENKO: Ukrajina je na kijevskom Majdanu 2014. postala banditska državaBRUTALNO ROKANJE: Snimci žestokih borbi za „Put života“ kod Alepa (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA