Najnovije

EFES PAO U VRŠCU: Zvezda gazi ka Top 8! (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su petu pobedu u Top 16 fazi Evrolige, pošto su pobedili Efes sa 91:82 (24:19, 14:27, 25:19, 28:17), u osmom kolu Grupe E.
Stefan Jović (Foto: euroleague.net)

Stefan Jović (Foto: euroleague.net)

Provukao se nekako Efes u Istanbulu, ali je skupu putarinu platio u banatskoj ravnici. U prvom evroligaškom meču na terenu vršačke hale “Milenijum”, Crvena zvezda je igrala kao kod kuće i petom pobedom u top 16 fazi Evrolige (91:82) načinila ogroman korak ka istorijskom uspehu – plasmanu među osam najboljih timova. Značaj utakmice držao je u čvrstom stisku obe ekipe većim delom prve četvrtine, u kojoj je Micić posle samo tri minuta zamenio nedovoljno spremnog Jovića i pokazao put kojim bi Zvezda trebalo da ide... Igra crveno-belih zavrtela se na većem broju obrtaja, sakrivajući idejnu krizu u pozicionim napadima, posebno u situacijama kada je Cirbes suočen sa najboljim defanzivcem Evrolige Danstonom. Kada je Zvezdina prednost polovinom druge deonica dostigla sedam poena, zaboravljena su osnovna pravila kojih se morate držati u duelima sa Ivkovićevim timom. Malo prostora bilo je dovoljno Dibleru da u treptaju poništi mukotrpno stečeno vođstvo, dok su navijači crveno-belih zaboravili da su uvrede stimulans za Šarića. Usledio je period u kojem je igra skliznula u drugi plan, na teren su padali predmeti koji su ciljali hrvatskog asa ili sudije, kojima su konci utakmice počeli da klize iz ruku, kao i momcima trenera Radonjića... Odbrana je bila jedini način da se zaustavi paranje po svim šavovima, što su crveno-beli i primenili u nastavku. Pritisnuti su spoljni igrači, suženi vidici šuterima Efesa, dok je u napadu Zvezda ponovo zasprintala dugim koracima Milera. Napokon se i Cirbes oslobodio okova protivničkih centara i pružio timu preko potrebnu ofanzivnu raznovrsnost. Pod pritiskom sve brojnijih opcija u Zvezdinoj igri, ali i navijačke podrške koja je u uslovima “Milenijuma” stizala sa metar i po od terena, Efesova konstrukcija počela je da se raspada u poslednjih pet minuta. Micić je odlično odigrao ulogu prvog plejmejkera, Dangubić sa pet uzastopnih poena pogurao crveno-bele ka velikoj pobedi, koju je, kao i mnogo puta ove sezone, dalekom trojkom i osmehom pečatirao Gudurić. Pobedničkim okupljanjem pred tribinom sa najvatrenijim navijačima, crveno-beli su najavili da se neće zaustaviti na putu ka četvrtfinalu. Na tom putu sledeća stanica je duel sa moćnim Fenerbahčeom u Istanbulu.

Atmosfera

Osim parketa i koševa, sve je bilo isto kao u Beogradu. Navijači Crvene zvezde popunili su svaki centimetar tribina vršačke hale “Milenijum” i preslikali ambijent iz “Pionira”, koji sada nosi ime čuvenog trenera Ace Nikolića. - Odavno je Vršac ovo zaslužio - “tvitovao” je kapiten crveno-belih Luka Mitrović pre početka utakmice sa Efesom. Senku na fenomenalno navijanje bacili su pojedinci ubacivanjem predmeta na teren, čak i staklene flaše koja je pala u reket među igrače Crvene zvezde i Efesa, zbog čega će naš klub svakako biti rigorozno kažnjen. www.youtube.com/watch
Pročitajte još:
Izvor: Novosti  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA