Najnovije

KIM DŽONG UN PRETI: Imamo novo revolucionarno oružje!

Severna Koreja razvila je protivtenkovsko oružje tako moćno da se pod njim i najotporniji neprijateljski tenkovi raspadaju poput "zrele tikve", rekao je vođa te izolovane komunističke zemlje Kim Jong-un.
Kim DŽong Un (Foto: Jutjub)

Kim DŽong Un (Foto: Jutjub)

Vođa je prisustvovao testiranju laserski navođenog prenosnog raketnog bacača te izjavio da novo oružje ima "domet najveći na svetu" i "precizan je poput snajpera", prenosi zvanična severnokorejska agencija KCNA. "Sa zadovoljstvom je uočio da i specijalni tenkovi i oklopna vozila kojima se neprijatelji hvale da imaju veliku vatrenu snagu i manevrabilnost pucaju poput zrele tikve pred našim protivtenkovskim oružjem", prenosi agencija. Kim je naredio da čim je pre moguće počne masovna proizvodnja novog oružja te da njime budu brzo snabdevene oružane snage Severne Koreje. Komunistički režim Pjongjanga ima brojčano jake oružane snage. Severna Koreja ima 1.2 miliona aktivnih vojnika na 25 miliona stanovnika, što je dvostruko više od južnokorejskog suseda. No, severnokorejske oružane snage uglavnom su zastarele, a vojska je ozbiljno hendikepirana hroničnom nestašicom goriva zbog međunarodnih sankcija.
Pročitajte još:G20: Izlazak Britanije iz EU je pretnja celom svetuPREKRŠEN DOGOVOR O PRIMIRJU? Rusi obustavili vazdušne napade, ali bombe padaju
Izvor: jutarnji.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA