Najnovije

ŠIPTARSKI MODEL FINANSIRANJA: Islamska država trguje organima

MADRID - Islamska država bavi se trgovinom organa zarobljenih i ubijenih "nevernika" u Siriji i Iraku od početka prošle godine, navodi španski list "Mundo".
Islamska država (Foto: JuTjub)

Islamska država (Foto: JuTjub)

ID je ovo pretvorila u biznis međunarodnih razmera, piše "Mundo". Vađenje organa počelo je najpre u bolnicama u gradu Mosulu, navodi španski list. Prema navodima svedoka, dosada su, koliko je poznato , izvršene ukupno 183 operacije vađenja organa ubijenih zarobljenika, a oni su pre toga detaljno pregledani u nekoliko bolnica u Mosulu, prenosi list. Reč je o muškarcima starosti od 20 i 35 godina. Svedoci navode i da ID primorava zarobljene da daju krv, a osuđenima na smrt prethodno vadi organe u specijalnim klinikama. Porodice ubijenih zarobljenika na društvenim mrežama navode da su na telima svojih rođaka našli velike ožiljke od operacija. "Mundo" prenosi i svedočenja prema kojima su islamisti pobili nekoliko desetina lekara koji to nisu hteli da rade. U izveštaju iz Kaira, list citira i stručnjaka za bezbednost u Bagdadu Hašem al Hašimija, koji navodi da je trgovina organima veoma unosna i da je dobrodošla džihadistima u momentu kada je sve teža ilegalna trgovina naftom zbog američko-savezničkog i ruskog bombardovanja . "Mundo" piše još i da je lično vođa ID u Iraku i Siriji Abu Bakr al Bagdadi naredio da se nevernicima vade zdravi organi kako bi se spasli životi pravih muslimana.
Pročitajte još:UŽASI „PRIMIRJA“: Najnoviji snimci sa sirijskog fronta! (VIDEO)PREVOZILI ORUŽJE: DŽihadisti lete u vazduh! (VIDEO)NIŠTA OD PRIMIRJA: Artiljerija iz Turske tuče po Tel Abjadu u Siriji!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA