Najnovije

BRITANSKI KOMANDOSI TAJNO RADE U LIBIJI: Na misiji su sa američkim specijalcima!

Mali broj britanskih vojnih savetnika tajno radi u Libiji zajedno sa američkim specijalnim snagama, a cilj operacije je borba protiv ekstremista Islamske države.
Britanski komandosi tajno rade u Libiji (Foto: defense.gov)

Britanski komandosi tajno rade u Libiji (Foto: defense.gov)

“Komandosi specijalnih snaga” navodno rade uz svoje “američke kolege” u gradu Misrati na severozapadu Libije, navodi britanski list, pozivajući se na zapadne zvaničnike i izvore na terenu koji tvrde da se “manji broj” britanskih vojnika trenutno nalazi na tajnoj misiji u tom gradu. Američka vojska u Libiji počela je, takođe, sa “taktičkom obukom” nekoliko lokalnih milicija, rekli su isti izvori tom listu. Britanska vlada nije komentarisala ove navode, prenosi Raša tudej. Specijalni izaslanik Velike Britanije za Libiju DŽonatan Pauel komentarisao je u januaru borbu protiv Islamske države, navodeći da u Libiji postoji izvestan broj oružanih grupa koje imaju kapacitet da se bore protiv džihadista. – One, međutim, moraju da budu ujedinjene i da imaju zajednički cilj da bi nešto uradile – rekao je tada Pauel.
Pročitajte još:RUSKE SPECIJALCE NIŠTA NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Pogledajte kako oni rade (VIDEO)Grupa NATO brodova uplovila u Egejsko more – između Grčke i Turske
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA