Najnovije

DAVUTOGLU: Pomoći ćemo svima koji su protiv Asada i Rusa!

ANKARA - Zvanična Ankara pruža pomoć svim snagama u Siriji koje su protiv režima Bašara el Asada, potvrdio je turski premijer Ahmet Davutoglu.
Ahmet Davutoglu (Foto: Jutjub)

Ahmet Davutoglu (Foto: Jutjub)

On je istakao da je Turska najzaslužnija što u Siriji postoji umerena opozicija, ali i naveo da će Ankara pružiti svu pomoć snagama koje se bore protiv invazije Rusije i Irana, prenosi Tanjug. Davutoglu je upitao i kako bi oni mogli da se brane "da nema turske pomoći sirijskom narodu?". "Ako danas zaista postoji umerena opozicija u Siriji, to je zato što postoji podrška Turske. Ako danas Asadov režim nije u mogućnosti da kontroliše sve delove teritorije, to je zato što opoziciji pružaju podršku Turska i još neke države”, smatra Davutoglu. Turski premijer je poručio i da će Ankara "učiniti sve da pomogne svojoj sirijskoj braći i sestrama". On je rekao da Turska za to ne traži pomoć ni od koga. "Pomoći ćemo svima, od izbeglica do herojskog naroda u Siriji. Svi Sirijci, oni koji podižu glas protiv agresije režima, protiv terorista Jedinice narodne zaštite Kurda, Islamske države i stranih sila koje vrše invaziju na Siriju, a to su Rusija i Iran”, dodao je Davutoglu, navodi Tanjug. On je je ruskim vazdušnim napadima cilj "etničko čišćenje u i oko grada Alepo", rekavši da Rusima nije bitno koga gađaju. ”Moskva gađa sve antirežimske snage, sve grupe, Sunite, Kurde, Turke, Arape, nije im bitno, gađaju sve koji su protiv Asada. Oni nastavljaju da stvaraju nove grupe izbeglica koje idu ka Turskoj”, požalio se Davutoglu, dodavši da je "međunarodna zajednica nema i ne želi da pomogne izbeglicama". On je optužio Rusiju da joj je "ultimativni cilj" da se u Turskoj i Evropskoj uniji stvori izbeglička kriza. Turski premijer je još jednom demantovao da Turska planira da se vojno angažuje u Siriji, kao i ponovio da ne žali zbog obaranja ruskog vojnog aviona, posle čega su odnosi Ankare i Moskve naglo zahladneli, navodi Tanjug.
Pročitajte još:POČINJE RASPAD SISTEMA: Ni Austrija više ne želi članstvo u EU!LAVROV I KERI PREKO ŽICE: Neprihvatljive tvrdnje o kršenju primirja
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA