Najnovije

HOROR U DERVENTI: Devojčicu silovali i braća i otac, zatrudnela sa bratom!

Nesrećnu devojčicu Z. Đ. (15) iz Dervente, koja je rodila dečaka u oktobru prošle godine, po svoj prilici silovali su otac i dvojica braće.
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ilustracija (Foto: Pixabay)

DNK analizom je utvrđeno da je otac deteta kojeg je rodila Z. Đ. njen tada maloletni brat, a ne njen otac, kako je ona svojevremeno prijavila. Prema nezvaničnim saznanjima iz izvora upućenih u ovaj slučaj, Osnovni sud u Derventi je zbog silovanja nepravosnažnom presudom osudio mlađeg brata na četiri godine zatvora. Osim potvrde da je presuda doneta u sudu nisu želeli da saopšte detalje presude, uz obrazloženje da do njene pravosnažnosti ne smeju da objavljuju informacije o toku krivičnog postupka. Tako je ovaj slučaj, koji je šokirao ne samo Derventu već i region, barem zasada, samo delimično dobio sudski epilog. U Okružnom sudu u Doboju počeo je proces ocu zlostavljane devojke Zdravku Đ. (56) i njenom starijem bratu Goranu Đ. (24). Održan je i glavni pretres. U procesu protiv svojih najbližih, zlosrećna devojčica učestvuje i kao svedok i kao žrtva. Klupko ovog šokantnog slučaja počelo je da se odmotava kada je devojčica za silovanje prvo prijavila oca, za kojeg je sumnjala da je otac i njenog deteta. Ubrzo potom došlo je i do hapšenja njene braće. "Istraga je utvrdila da su je već duže vreme silovali i zlostavljali trojica muških ukućana. Ona ni sama nije znala ko je zapravo, u tom incestu, otac njenog deteta. Test očinstva je potvrdio da je to mlađi brat silovatelj", kaže izvor, potvrdivši da je brat silovatelj trenutno na slobodi. Devojčica je muško dete rodila carskim rezom 20. oktobra u Banjaluci, a mesec dana ranije se udala u derventskom selu Donja Bišnja. U pratnji nevenčanog supruga D. K. (22) i njegovih roditelja u novembru je u derventskom Centru za socijalni rad tada samo delimično otvorila čemernu dušu šokirajući sve prisutne. Saopštila je da je trudna s rođenim ocem, a pravdala se da je istinu šta se između njih dešava prikrivala zbog njegove pretnje da će, u slučaju da progovori, ubiti i nju i sebe. Prema prvim nalazima istrage, verovalo se da niko od ukućana nije znao za Zdravkov blud nad kćerkom. "To su prvobitno tvrdili njegova supruga, ali i oba brata silovatelja. Očito da bi zametnuli trag i svu krivicu svalili na oca", kaže izvor blizak istrazi. Poznanici i komšije ove porodice kažu da osim zlosrećne Z. Đ, Zdravko sa suprugom u kući u Gornjoj Lupljanici ima još jednu maloletnu ćerku od 12 godina i stariju koja je udata, kao i trojicu sinova. Priča se da oni žive u dosta teškoj materijalnoj situaciji. Dodatni problem je to što Zdravko već godinama mukom zarađene nadnice od članova svoje porodice uzima i troši za alkohol.

Utočište

Petnaestogodišnja Z. Đ. je od novembra prošle godine utočište pronašla u sigurnoj kući sa detetom. "Sa njom smo u redovnom kontaktu. Zasad dobro podnosi sve ovo. Nastavićemo da pratimo slučaj i da pomažemo koliko je moguće", rekla je Samira Fejza, direktorka Centra. Z. Đ. je mesecima živela u vanbračnoj zajednici sa tada 21-godišnjim D. K. u Donjoj Bišnji nadomak Dervente. Priča se da je dobro prihvaćena, kao i njeno novorođenče, u sedmočlanoj porodici u koju je došla u sedmom ili osmom mesecu trudnoće. Problemi su usledili kada je porodica njenog supruga počela do dobija anonimne telefonske pretnje, što ju je nateralo da utočište potraži u sigurnoj kući. Inače, u Centru za socijalni rad su isticali da je još u septembru prošle godine Z. Đ. dolazila sa momkom, sa njegovim i svojim roditeljima, tražeći saglasnost za brak. "Brak nije dozvoljen pošto nije imala 16 godina. Međutim, centar je pratio slučaj jer je bilo vidljivo da je trudna, te da nije odmah saopštila ko je otac", rekli su u centru.
Pročitajte još:
Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA