Najnovije

"Nisam mogla da podnesem vrištanje devojaka dok su ih silovali"

Mlada žena koju su ID-ovci držali zatočenu devet meseci, nakon oslobođenja je detaljno opisala silovanja muškarca s "močvarno zelenim očima", koja je trpela celo vreme nakon što ju je kupio u skladištu robova.
"Nisam mogla da podnese vrištanje devojaka dok su ih silovali" (Foto: Jutjub)

"Nisam mogla da podnese vrištanje devojaka dok su ih silovali" (Foto: Jutjub)

Shirin je pripadnica jezida, te je imala samo 17 godina kad su nju i prijateljicu islamisti oteli u avgustu 2014. godine iz sela Hardana na jugu Iraka. S još 3000 jezidskih žena, prevezena je u školu u kojoj su bile i njena majka, sestre i brat. Tamo su ih detaljno pregledali, kao da su "stoka". A devojka koja je dotad sanjala o karijeri advokatice odjednom se našla u potpunom haosu. Žene i deca nisu imali gde da spavaju pa se ležali jedni na drugima na podu, a devojka koja je konačno pobegla i danas živi u Nemačkoj, svoje je ondašnje doživljaje opisala u knjizi "I remain a daughter of the light". Kad je stigla u školu, priseća se kako je sa porodicom jedva našla mesta u jednoj učinionici u kojoj su se stisli jedni uz druge. "Čuvari su bili svuda. To su bili dečaci stari između 15 i 18 godina, a bilo ko imalo stariji je automatski bio superiorniji. Oni koji su upravljali svime bi se pojavili samo kad bi želeli pogledati žene. Tokom prva tri dana, pojavili su se dva puta. Prvi put kako bi procenili vrednost mladih, neudatih devojaka poput mene. " Iako je među muslimanima greh gledati žene koje nisu u potpunosti pokrivene, za ID-ove vođe su očito vrednovalaa drugačija pravila, jer su ih detaljno proučavali usput komentarišući koji želi koju od njih. "Ako bi im se svidela neka devojka, jednostavno bi na njoj napisali svoje ime." Drugi dan je stigao maskirani muškarac i počeo prozivati imena koja su zapisali prethodnog dana. "Prvo su prozvali moju  prijateljicu Malik. Bila je sitna, ali stvarno draga i prelepa devojčica. I delovala je starije za svoju starost. Imala je samo 12 godina. Nakon toga su prozvali 19-godišnjakinju koja je bila poznata u selu po svojoj lepoti. Izgledala je kao Snežana, imala je kožu poput mleka i predivnu, dugu crnu kosu. " Prozvali su ukupno 9 devojaka, čije su majke plakale i preklinjale da ih ne odvode, iako su nestale i više ih nikad nisu videli.

Batinama su izvlačili sav otpor iz njih

"Plač je bio užasan. Jedan je muškarac rekao majci da ne brine, da će učiti Kuran i da će ih vratiti. A kad bi žene priupitao za sinove i supruge, rekli bi im da i njih preobraćuju na islam, te da će ih na kraju sve ujediniti, kad svi budu muslimani, jer je Alah velik i oprostiv. " Naravno da su sve lagali, jer im nisu rekli da će ih strpati u kaveze, zatvoriti, izgadnjivati, mučiti i prodavati na tržištu. Shirin se priseća kako ju je jedan muškarac pretukao pre nego ju je odveo na tržište. "Cilj mučenja je bio da u nama zatuku sav otpor. Namerno su to radili, a ja sam se osećala slabo. Nisam imala šta da jedem, vodu, ćebad s kojima bih se pokrila po noći. Mrzela sam pogled njegovih močvarno zelenih očiju, nakon čega bi se popeo na mene. Pokušala bih se izvući, no bila sam slaba i bilo mi je hladno, pa ne bih uspela. Ovaj je bio gori od drugih. Smrdeo je na znoj, na prljavštinu. Nijedan parfem na svetu ne bi mogao da prikrije taj smrad. A imao je ukus po prljavoj vodi. " U dnevnoj sobi bi joj dozvoljavao da nosi odeću, no u spavaćoj je morala biti gola. Strpao bi joj šaku u usta ili bi približio svoja usta njezinima kako ne bi mogla da vrišti. Povremeno bi joj zavezao usta kako je ne bi čuo ni dok priča. Tukao bi je, a kad bi se sklupčala, još jače bi je udarao. Morala je piti tablete za koje nije znala što su, ali veruje da je bila reč o sedativima jer bi se samo onesvestila. Danima ju je silovao, da bi je jedne noć probudio i rekao joj da odlaze. Nije mogla ni stajati, te se ubrzo onesvestila i probudila u skladištu u kojem je prodata devetom suprugu, sve dok joj poslednji nije pomogao da pobegne. Prehodala je stotine kilometara bosa, ali sve je vredelo kad je u izbegličkom kampu ugledala oca, piše Daili Mail. Čak ni danas ocu nije priznala što joj se dogodilo i nije mu rekla da više nije devica. "Sigurna sam da zna istinu, ali možda je i ne želi da zna."
Pročitajte još:Prvi primerci „armate“ u ruskoj vojsci već ove godine (VIDEO)Islamska država na izdisaju
Izvor: express.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA