Najnovije

Zuhra, Gazmen, Behljulj, Lepava, Razija: Ovo su prava imena srpskih estradnih zvezda!

Neke domaće estradne zvezde promenile su svoja imena zvučnijim i originalnijim pseudonimima.
Ana, Nada, Brena (Foto: Jutjub)

Ana, Nada, Brena (Foto: Jutjub)

Mnoge poznate ličnosti promenile su svoja imena. Neki su to uradili kako bi ih publika lakše zapamtila, a neki zato što njihova imena nisu bila dovoljno zvučna. Najbolje rešenje za taj problem je umetničko ime koje ih čini prepoznatljivim na estradnom nebu. Međutim, ima i onih koji na promenom imena žele da sakriju poreklo ili se stide onih koje su dobili po rođenju. Estrada je posebno zanimljiva kada su pseudonimi u pitanju, jer se iza simpatičnih imena kriju prava iznenađenja.

1. Lepa Brena

Gotovo najpoznatiji pseudonim na srpskoj estradi je Lepa Brena iza kojeg stoji Fahreta Jahić. Brena je jednom prilikom objasnila da joj je ime Brena još u osnovnoj školi dao trener Vlado. - Treneru je bilo komplikovano da me doziva Fahreta. Igrala sam centra ili beka. Moje drugarice bile su Mila, Kata... Sve neka kratka imena. I kaže on meni: "Ja ću tebe zvati Brena." Ja kažem: "Ko je ta Brena?". Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša?! - objasnila je Brena i dodala da joj je mnogo godina kasnije Minimaks dodao epitet "Lepa".

2. Ana Bekuta

Pravo ime ove pevačice je Nada Polić, tačnije Gordana Nadežda Polić. Navodno su se na njenom rođenju kumovi posvađali oko imena, pa su joj roditelji dali dva imena kako bi oba kuma bila zadovoljna. O promeni svog imena Ana je pričala jednom prilikom - Kod mene je mnogo efektnije bilo ime Ana Bekuta, zbog kog sam na početku karijere dala i naziv svom pratećem ansamblu Anabe. I ime je deo vlastitog imidža - rekla je Bekuta.

3. Nada Topčagić

Iako većina ne bi rekla da je ovo pseudonim, ime Nada Topčagić upravo to i jeste. Pravo ime Nade Topčagić je prava enigma, jer neki tvrde da se zove Senada i Nadia, a ona tvrdi upravo suprotno da je Nada.

4. Seka Aleksić

Atraktivna pevačica tvrdi da je njeno pravo ime Svetlana Ramić, ali se pre nekoliko godina u javnosti pojavila informacija da je Sekino pravo ime Zuhra Ramizaj. Debatu o njenom imenu prvi put je svojevremeno pokrenula njena koleginica Jelena Karleuša, koje je insinuirala da je Aleksićevoj pravo ime Zuhra. Međutim, Sekin brat Zulfo jednom prilikom je izjavio da se Seka nikada nije zvala Zuhra, već da su tu informaciju plasirale neke komšije iz Zvornika. Pevačica nikada nije želela da komentariše ove navode.

5. Braća Đogani

Imena članova porodice Đogani publika bi teško zapamtila da ih nisu promenili. Pored svojih imena, braća Đogani promenili su i prezime. Đole Đogani se pre promene imena zvao Hamit Đogaj. Đoletov brat Gagi iz grupe "Fanki DŽi" bio je Gazmen Đogaj. Ni Baki B3 nije želeo da bude "crna ovca" u porodici pa je i on promenio ime Bekrim.

6. Beki Bekić

Folk pevač Beki Bekić prilično je skratio svoje ime i prezime. Naime, ovaj folker zvao se Behljulj Behljulji. Priznaćete da je Beki napravio pravi potez pošto je njegovo ime prilično nezgodno za izgovor. [caption id="attachment_550835" align="aligncenter" width="650"]Beki Bekić (Foto: Jutjub) Beki Bekić (Foto: Jutjub)[/caption] Zanimljivo je da Beki nije promenio ime "iz kompleksa, već da bi se lakše pamtilo". Bekić je čak povukao i radikalan potez i promenio ime i zvanično - u ličnoj karti.

7. Nino Rešić

Jedna od najvećih pevačkih zvezda turbo-folka sredinom devedestih prošlog veka Nino Rešić, rođen je kao Amir Rešić. [caption id="attachment_550836" align="aligncenter" width="650"]Nino (Foto: Jutjub) Nino (Foto: Jutjub)[/caption] Kada je iz islama prešao u hrišćanstvo i postao pravoslavac, Nino je promenio ime u Nikola. Tri godine pre smrti, Nino se ponovo vratio u islam.

8. Lepa Lukić

Legendarna pevačica narodne muzike Lepa Lukić, takođe je promenila ime. [caption id="attachment_394938" align="aligncenter" width="650"]Lepa Lukić (Foto: Jutjub) Lepa Lukić (Foto: Jutjub)[/caption] Zapravo, ime je samo skratila, pa je od Lepava postala Lepa, a prezime Mušović je u potpunosti izmenila i postala Lukić.

9. Anabela Atijas

Ova pevačica karijeru je započela kao pevačica benda "Funky DŽi" zajedno sa svojim tadašnjim suprugom Gagijem Đoganijem. Po ugledu na svog supruga i Anabela je promenila ime. Anabela ima devojačko prezime Bukva, a zove se Razija. [caption id="attachment_550838" align="aligncenter" width="650"]Anabela (Foto: Jutjub) Anabela (Foto: Jutjub)[/caption] Kada se razvela od Gagija, vratila je svoje devojačko prezime, a nakon nekoliko godina udala se za Andreja Atijasa i uzela njegovo prezime.

10. ​Aca Lukas

Pevač Aca Lukas takođe se nalazi na listi onih estradnih zvezda koje su promenile ime. Acino pravo ime logično je Aleksandar, ali ne preziva se Lukas, već Vuksanović. [caption id="attachment_522551" align="aligncenter" width="650"]Aca Lukas (foto: Jutjub printskrin) Aca Lukas (foto: Jutjub)[/caption] Postoji zanimljiva priča koja stoji iza pseudonima Lukas. Naime, Aca je dugo nastupao na istoimenom splavu i otuda "prezime" Lukas.
Pročitajte još:OVO IM SE NEĆE SVIDETI: Kristijan izvređao Staniju i Tamaru, otkrio njihove tajne (VIDEO)MIMI ORO: Nisam prostitutka, ali…VRELO DO LUDILA: Stanija se slikala gola – bez gaćica! (SEKSI FOTO)
Izvor: espreso.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA