Najnovije

Umro Jožef Kasa

SUBOTICA - Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije, gradonačelnik Subotice i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa preminuo je jutros u Opštoj bolnici u Subotici u 71. godini života, potvrđeno je Tanjugu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Jožef Kasa (Foto: Jutjub)

Jožef Kasa (Foto: Jutjub)

Kasa je bio političar, ekonomista, bankar i dugogodišnji politički lider mađarske nacionalne zajednice u Srbiji. Karijeru je počeo u nekadašnjoj Hemijskoj industriji “Zorka”, nakon čega je bio dugogodišnji gradonačelnik Subotice, potpredsednik u vladi Zorana Đinđića, kao i predsednik i počasni predsednik Saveza vojvođanskih Mađara. Bio je direktor filijale Agrobanke u Subotici i bio hapšen tokom istrage u aferi oko ove banke. Bio je i u pritvoru, ali protiv njega nije podignuta optužnica. Od 2013. godine bio je direktor i glavni i odgovorni urednik „Subotičkih novina“. Bio je oženjen i otac troje dece. Vreme i mesto sahrane još nisu poznati.
Pročitajte još:ZAPADNI DIPLOMATA PROGOVORIO: Ružić „ocinkario“ Dačića – neće poniženja od Vučića!LJAJIĆ: Ne ignorišemo zahtev Tribunala za hapšenje radikala, ali tražimo pojašnjenjaVučić: Još puno posla pred nama, učimo od Nemačke
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA