Najnovije

AMERIČKI ANALITIČAR TVRDI: Nuklearni rat između SAD i Rusije se približava

Penzionisani profesor ruskih studija i istorije na Prinstonu, Stiven F. Koen, upozorio je da se nuklearni rat između Rusije i Zapada bliži.
Ilustracija (Foto: pixabay.com)

Ilustracija (Foto: pixabay.com)

Pentagon je objavio da će učetvorostručiti broj vojnih snaga SAD i NATO-a u državama na granici sa Rusijom. Takav potez će definitivno izazvati jak odgovor Rusije. Mejnstrim mediji i američka predsednička kampanja ignorišu ovu ozbiljnu međunarodnu dilemu. Međutim, to ignorisanje bi moglo da dovede do potencijalnog nuklearnog sukoba, a samim tim i rata. Stiven F. Koen smatra da će slanje dodatne vojske i oružja blizu ruske granice dovesti do novog Hladnog rata. On je naveo da takav potez niko nije napravio u modernoj istoriji, osim nacističke Nemačke kada je napadala Sovjetski savez. Rusija će sigurno odreagovati, verovatno premeštanjem svoje vojske i svog oružja, a ponajviše projektila i taktičkog nuklearnog oružja. Koen upozorava da se između SAD i Rusije trenutno vodi opasna trka nuklearnog naoružavanja koja bi mogla samo da se pogorša. Koen navodi i da će odluka Obamine administracije o povećanju snaga poništiti pregovore između sekretara države Kerija i ruskog ministra spoljnih poslova Lavrova o saradnji po pitanju ukrajinske i sirijske krize, ali i podeli Evrope. Koen izražava žaljenje zbog toga što se trenutni razvoj događaja ne pojavljuje u američkim medijima i što se o njemu javno ne raspravlja od strane trenutnih predsedničkih kandidata. On je naveo da nikada ranije tako ozbiljna međunarodna situacija nije ignorisana tokom američke predsedničke kampanje. Koen veruje da je razlog za to činjenica da je za ukrajinsku krizu iz novembra 2013. godine okrivljena samo „agresija“ ruskog predsednika Putina.
Pročitajte još:DAVUTOGLU UDARIO PO RUSIMA: „Oni koji pomažu Asada čine ratne zločine!“KONAŠENKOV: Turska intenzivno priprema agresiju na SirijuAMERIČKI ŠAMAR EVROPSKOJ UNIJI: Mi odlučujemo da li ćete i kada ukinuti sankcije Rusiji!
Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA