Najnovije

Ruska avijacija je u Siriji uradila ono što je izgledalo nemoguće

Ruska avijacija je pomogla vladi Sirije da ostvari ono što je već izgledalo nemoguće: da ostvari niz značajnih pobeda i da prelomi tok rata – ocenio je nemački list Die Welt.
Ruska baza Hmejmim u Siriji (Foto: Rusko ministarstvo odbrane)

Ruska baza Hmejmim u Siriji (Foto: Rusko ministarstvo odbrane)

Pritom je precizirao: „Asadov režim se vratio na pobednički put zahvaljujući ruskim bombarderima. A to je bilo nezamislivo gotovo od samog početka sirijskog konflikta“. Isti list naglašava da je Asadova armija uz pomoć ruskih aviona probila trogodišnju blokadu važnih šiitskih gradova Nubul i Az-Zahra: „To je vojna pobeda koja može imati presudni uticaj na dalji tok sirijskog građanskog rata. Jer, oslobađanjem tih gradova je sirijski režim presekao poslednje ustaničke linije snabdevanja. Sada bojnovnici u provinciji Idlib mogu ostati i bez benzina, a bi za njih imalo fatalne posledice“. Die Welt tvrdi da ruska avijacija tokom prva dva meseca svojih vazdušnih udara nije previše uticala na tok događaja, ali da se situacija sada izmenila pa sirijska armija ide napred. Ovome je dodao procenu: mešanje Rusije može vladi Sirije doneti pobedu ili, u najmanju ruku, obezbediti joj veoma povoljne uslove za nove pregovore sa opozicijom.
Pročitajte još:ŠEF PENTAGONA: Razmatramo kopnenu invaziju na SirijuDAVUTOGLU UDARIO PO RUSIMA: „Oni koji pomažu Asada čine ratne zločine!“KONAŠENKOV: Turska intenzivno priprema agresiju na Siriju
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA