Najnovije

NOVA STRANKA SA NOVIM ZAKONOM: Zbog ovog bi i desničari glasali za Živkovića!

BEOGRAD - Nova stranka je podnela predlog zakona kojim će verovatno izazvati veliku pažnju u javnosti, a mnogi će se složiti da zakon predstavlja metak u osinjak političke korupcije u Srbiji.
Zoran Živković (Foto: JuTjub)

Zoran Živković (Foto: JuTjub)

Reč je o predlogu kojim bi se ustanovila zabrana komercijalnog reklamiranja političkih stranaka. O ovom zakonu je javnost obavestio i predsednik ove stranke, Zoran Živković, putem svog Tviter profila na kojem je objavio i fotografiju skeniranog predloga zakona. Kako se navodi u predlogu zakona, ovim zakonom se sprečava nejednakost kao izborno pravilo. Vladajuće stranke su uvek u prednosti nad opozicijom, raspolažući sa više legalnih i nelegalnih izvora finansiranja, kaže se u predlogu zakona Nove stranke. Nova stranka ističe da ovaj zakon ne ugrožava pravo građana na informisanost, ali predstavlja borbu protiv korupcije i trošenja novca iz budžeta građana Republike Srbije. Nova stranka navodi da je ovakav zakon u primeni već duže vreme u raznim evropskim zemljama poput Velike Britanije, Irske, Nemačke, Francuske, Španije, Švedske, itd.
Pročitajte još:MA TO JE SAMO MRKA: SPS nema ništa sa stručnom procenom svog počasnog predsednika?!EVROPSKI PUT SRBIJE U ĆORSOKAKU: DŽaba ispunjavanja želja – poglavlja zapela!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA