Najnovije

Rusija će naoružati Srbiju, uprkos protestima

Posle posete potpredsednika ruske vlade Dmitrija Rogozina Beogradu, pregovori o velikoj isporuci ruskog oružja Srbiji dobijaju konkretne obrise, pišu ruski mediji.
S- 300 (Foto: RIA Novosti)

S- 300 (Foto: RIA Novosti)

"S-300 ih najviše žulja"

Uskoro će biti definisan sporazum na osnovu koga će Rusija obnoviti naoružanje srpske vojske, tvrde ruski mediji. Iako je potreba za naoružavanjem povezana sa očuvanjem bezbednosti ove zemlje, liberalni krugovi u Srbiji oštro protestuju protiv toga, dodaje se u analizama. Stručnjaci smatraju da razlog leži u tome što Zapad pojačava propagandni pritisak na Balkanu, dok Moskva prepušta stvari svojem toku. Posle posete Dmitrija Rogozina Beogradu pregovori prelaze u praktičnu ravan, tvrde dobro obavešteni izvori. Tehnički aspekti saradnje još nisu definisani, ali načelna odluka je doneta. U Srbiji je javno mnjenje podeljeno kada se radi o mogućnosti naoružavanja vojske najnovijim ruskim oružjem, navode ruski mediji. Posebno negativnu reakciju među političarima proevropske orijentacije izazvala je mogućnost isporuke sistema S-300. "Srpski političari, politikolozi i novinari su posebno isticali finansijsko pitanje, namerno zaboravljajući na značajnije argumente, na primer, na bezbednost Srbije”, zaključuju stručnjaci u svojim analizama.
Pročitajte još:Rusija i Asad izbacuju Tursku iz igreLUKAŠENKO SE NAORUŽAVA: Postavlja četvrti raketni sistem S-300Zašto se Nulandova žalila Rusima da Obami preti državni udar?
Izvor: Vesti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA