Najnovije

ĆELO IM JE SLIKA I PRILIKA: Na današnji dan je Alijina "čaršijska fukara" otpočela krvavi rat!

SARAJEVO / BANJALUKA - Danas je 1. mart. Bošnjaci i Hrvati slaviće rezultate dvonacionalnog referenduma od 29. februara i 1. marta 1992. godine. Za Srbe to je uvertira u krvavi troipogodišnji rat.
Republika Srpska (Foto: RTRS)

Republika Srpska (Foto: RTRS)

Odlukom o sprovođenju referenduma o nezavisnosti BiH ignorisana je volja najmanje 33 odsto stanovništva tadašnje BiH – Srba, ali Jugoslovena i ostalih. Prvog marta na sarajevskoj Baščaršiji ubijen je srpski svat Nikola Gardović i spaljena zastava Srpske pravoslavne crkve. Usledilo je tragično proljeće 1992. i krvavi troipogodišnji rat. Bez dileme, tzv. Dan nezavisnosti nikada neće biti praznik svih u BiH. Niko iz Republike Srpske ne može da slavi dan kada su dva naroda preglasala treći i krenuli putem izdvajanja BiH iz Jugoslavije. Za srpske porodice poginulih i nestalih 1. mart je dan kada su dva naroda, Bošnjaci i Hrvati, Srbima proglasili rat. Jedinstven je i politički korpus Republike Srpske, tzv. Dan nezavisnosti BiH za Republiku Srpsku apsolutno je neprihvatljiv i uvredljiv. Podsećamo, ubistvo starog svata ispred Stare crkve na Baščaršiji se dogodilo 1. marta 1992. godine tokom srpske svadbe, kada je kriminalac i pripadnik Zelenih beretki Ramiz Delalić znani Ćelo, pucnjem iz pištolja ubio mladoženjinog oca Nikolu Gardovića, i ranio sveštenika Srpske pravoslvne crkve Radenka Mikovića. Ovaj događaj je bio jedan od povoda za početak ratnih sukoba u Sarajevu. Na skoro svim američkim medijima ovaj događaj je predstavljen kao da su Srbi pucali na muslimanske svatove.
Pročitajte još:MILIĆEVA SE POZIVA NA KANDIĆKU: Lažete o broju žrtava NATO bombardovanja – pohapsite ubice Šiptara!ŽIVKOVIĆ PRETI: Ako dođemo na vlast – sprovodimo „Sablju 2″!
Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA