Najnovije

JEZIVO PATETIČNO: Ukrajinski poslanik poručio EU da su "jedna krv"!

KIJEV / BRISEL - Ukrajina je što se tiče EU integracija "ispaljena" i to je već svima odavno jasno, još od kako je nemački šef diplomatije, Frank-Valter Štajnmajer, jasno i glasno rekao da je pitanje članstva Ukrajine u EU i NATO alijansi pitanje za neke buduće generacije.
Lucenko (Foto: JuTjub)

Lucenko (Foto: JuTjub)

Žalosno je to što je ceo rat počeo upravo zbog toga što su Ukrajinci umislili da će im neko oteti EU, a još žalosnije je to što su Nemačka i cela EU pod dirigentskom palicom te iste Ukrajince ubeđivali da je svrgavanje Janukoviča pitanje života i smrti, te da "moraju odbraniti EU" svim sredstvima. Ukrajinci su napravili krvavi Evromajdan, a zatim i rat, pa tek onda otkrili da od EU nema ništa. Najnovija kukumavka ukrajinskog poslanika Jurija Lucenka, iz tzv. "Bloka Petra Porošenka", u Briselu je vrhunac. Naime, on je molio Holanđane da ratifikuju Sporazum o asocijaciji i pridruživanju sa Ukrajinom rečima: "Mi smo jedna krv!", a to je odjeknulo, kako ukrajinskim, tako i ruskim i evropskim medijima. Čak 75% Holanđana, prema poslednjim istraživanjima, protiv je pristupanja Ukrajine Evropskoj Uniji, piše ukrajinski Korespondent. "Šta mi hoćemo od Evrope? Mi smo spremni da prolivamo krv za slobodu Ukrajine i Evrope i sve što želimo od vas je da nam kažete: 'Mi smo jedna krv!'. To je sve što molimo sve Holanđane i Evropljane. Mi smo na prvoj liniji fronta. Mi vas to molimo u znak solidarnosti sa poginulim ukrajinskim oficirima i deset hiljada poginulih Ukrajinaca." - kaže Lucenko. Paralelno sa Lucenkovim "moljakanjem", Štajnmajer je još jednom nastavio da kritikuje Kijev, označavajući ih ovaj put kao glavnog krivca i prepreku za postizanje rešenja u Donbasu. "Haos u Kijevu je najveća prepreka za postizanje rešenja u Donbasu." - kaže Štajnmajer, nemački šef diplomatije. Štajnmajer je najavio aktivnije delovanje Berlina u cilju rešavanja situacije u Donbasu, a očigledno je da je Nemačkoj dozlogrdio "evromajdan" i cela ukrajinska priča.
Pročitajte još:„Ekspert“ Si-En-Ena: Putin oteo i malezijski avion (VIDEO)ODRUBILI MU GLAVU: Snimak preklanog kurdskog borca! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO 18+)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA