Najnovije

KAD RUS BIJE: Evo kako pesnicama smiruju ukrajinske neonaciste (VIDEO)

Belozersk je grad u Donbasu koji bi trebalo da pripada Donjeckoj Republici. Ali, ne pripada jer je još pod ukrajinskom okupacijom.
Rusi protiv nacista iz "Azova" (Foto: Jutjub)

Rusi protiv nacista iz "Azova" (Foto: Jutjub)

Uprkos tome, Belozersk se ne da Ukrajini. Na svoj način, bez pucanja, pušaka i topova. Ne da se nasilju najgorih u Ukrajini. U Belozersku su se, naime, pojavili ukrajinski neonacisti iz tzv. civilnog korpusa puka „Azov”. Bili su nameračili da prošetaju gradom na način koji bi uterao strah u kosti njegovim građanima od kojih 99 odsto govori ruski. Međutim, napravili su taktičku grešku jer su odlučili da prvo iskažu svoje nezadovoljstvo radom gradske vlasti i gradonačelnika Sergeja Makejeva. Pokušali su, ali su naišli na tvrdo. Malo je reći da se Makejev nije uplašio. Izašao je sa svojim pomoćnicima pred raspojasane neonaciste, iako ih je bilo tri puta manje. Počeo je okršaj u kojem su pripadnici „Azova” dobili solidne batine i morali da se povuku podvijena repa. U Belozersku im nije prošlo ono što su tokom protekle dve godine uspešno demonstrirali širom Ukrajine. Verovali su da mogu nekažnjeno tući i maltretirati koga požele, a na Ruse ionako imaju poseban pik. Verovali su da je dovoljno što ih je više i što u Kijevu vlast drže njihovi.
Pročitajte još:DAVUTOGLU: Pomoći ćemo svima koji su protiv Asada i Rusa!STIŽE POMOĆ TERORISTIMA: Turski tenkovi na korak od Sirije! (VIDEO)Prvi primerci „armate“ u ruskoj vojsci već ove godine (VIDEO)
Izvor: Fond strateške kulture

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA