Najnovije

NATO SPREMA BARBAROSU 2: Plan invazije podseća na okupljanje vojske nacista pred napad na SSSR?!

Dok se SAD pripremaju da se suoče sa ruskom pretnjom u istočnoj Evropi i Siriji, Rusija ima osećaj da će se istorija ponoviti jer plan invazije u velikoj meri podseća na okupljanje vojske nacističke Nemačke pred operaciju Barbarosa.
Ilustracija (Foto: flickr.com)

Ilustracija (Foto: flickr.com)

Međutim, Rusija nije Sovjetski savez, iako se za neke grupe u Ukrajini i Islamskoj državi može reći da su nacisti. Interesantno je kako Amerikanci nagomilavaju svoju vojsku na istoku Evrope kako bi „zadržali Putina“, dok s druge strane pokušavaju da uspostave primirje kako njihova agresija na Siriju ne bi propala, piše “Journal-neo”. Zadržavanje Putina je samo izgovor za sprovođenje ratova od kojih samo nekoliko država imaju koristi. Važno je pomenuti da SAD sada nameravaju da ulože ogroman novac u naoružavanje Evrope. NJihov prvi plan je povećavanje odbrambenog budžeta u Evropi sa 789 miliona dolara na 3,4 milijarde dolara, koliko se zahteva za 2017. godinu. Naravno, pošto Rusija zapravo ne predstavlja pretnju po region, može se samo zaključiti da su NATO i SAD ovde agresori i da pokušavaju da urade ono što je nacistička Nemačka pokušala pred operaciju Barbarosa, tj. invaziju Nemačke na Sovjetski savez 1941. godine. Kao što je neko davno rekao, istorija se ne ponavlja, ali se definitivno rimuje. Američki zvaničnici su takođe rekli da bi oprema koja se šalje u Evropu za „odbranu od Rusije“ mogla da se iskoristi i u Siriji, ali da je Rusija ipak primarni razlog. Čak je i Tajms priznao da Amerikanci svesno krše sporazum iz 1997. godine poznat kao Utemeljeni akt NATO-a i Rusije, koji podrazumeva da nijedna strana ne sme da postavlja svoje snage na granicu druge strane. Naravno, Amerikanci su i poznati po tome što ne poštuju nikakve sporazume, a očekuju to od drugih. Pošto je nakupljanje američkih snaga u Evropi usmereno protiv Rusije i pošto je jedan američki general izjavio pre par meseci da se od Rusije očekuje da sprovede „hibridni rat“ na Baltiku, nameće se pitanje da li SAD nameravaju da isceniraju napad na Baltik i da za to okrive Rusiju? Amerikanci, Britanci i Turci su proteklih nedelja ređali provokaciju za provokacijom, optužujući Rusiju da ubija civile u Siriji, da krši vazdušni prostor Turske i da je njen predsednik Putin korumpiran, isto kao što su to govorili za predsednika Miloševića pre nego što su ga napali i uhapsili. Međutim, iako ovakve optužbe možda imaju smisla na Zapadu, Ruse će biti nemoguće ubediti da njihov lider ne deluje u njihovu korist. Bilo je potrebno 10 godina da se pokrene operacija Barbarosa. Hitler je od trenutka kada je postao kancelar počeo da govori Britancima i Francuzima da će napasti Sovjetski savez. NJima je to apsolutno odgovaralo, isto kao što im odgovara i danas, ali oni nisu svesni da će proći isto kao što je prošao Hitlerov nacistički režim. Mnogi sumnjaju u to da će NATO zaista ući u rat sa Rusijom i ističu da snage koje se nalaze u Evropi ne mogu da dobiju rat. Međutim, činjenica je da se broj tih snaga sve više povećava. Osim u slučaju da se Evropa oslobodi američkih okova ili da u SAD dođe novi režim koji neće pribegavati ratovima, vrlo je verovatno da će se između NATO-a i Rusije odigrati rat koji će imati isti ishod kao i svaka prethodna agresija na Rusiju.
Pročitajte još:KAD RUS BIJE: Evo kako pesnicama smiruju ukrajinske neonaciste (VIDEO)U SRED PRIMIRJA: 1.200 pobunjenika predalo se Asadovoj armijiGORE OD RATA: Grupa izbeglica iz Alepa želi nazad u Siriju!
Izvor: webtribune

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA