Najnovije

RUSKA ALARMANTNA PROGNOZA - SRBIJI PRETI POTOP Putin: Srbima pomoći na sve načine!

Prema prognozi Hidrometeorološkog centra Rusije, našu zemlju će tokom današnjeg dana pogoditi dva kišna talasa odjednom. Prvi dolazi sa juga i on će zahvatiti Zapadnu Srbiju, dok drugi dolazi sa istoka i izazvaće jake padavine na jugoistoku Srbije.
Ruska prognoza (Foto: wmc.meteoinfo.ru)

Ruska prognoza (Foto: wmc.meteoinfo.ru)

Meteorolozi iz Rusije takođe upozoravaju da će na pojedinom mestima količine padavina premašiti one iz 2014. godine , i navode da će u proseku pasti od 50 do 70 litara kiše po kvadratnom metru, a negde čak i svih 120 litara, što je više nego tokom celog meseca u ovo doba godine. Nevreme bi trebalo da počne večeras oko 21 čas, i da traje cele noći, upozoravaju meteorolozi, i dodaju da je opasnost od poplava veća, jer je zemljište već natopljeno vodom, dok su velike reke premašile svoje uobičajene vodostaje. Postoji i opasnost od otapanja snega i slivanja tih voda. Ruski metorolozi upozoravaju da ovo neće biti kraj nesreći jer Srbiji 17. marta preti još jedan kišni ciklon, nešto manje jačine, ali koji će doneti oko 60 litara padavina po kvadratnom metru.

Putin naredio da se Srbiji pomogne na svaki način

Predsednik Rusije Vladimir Putin je lično zainteresovan za sudbinu Srbije i naredio da se spreme transportne letelice i spasilačke ekipe koje će biti upućene u Srbiju u slučaju potrebe.
Pročitajte još:SNIMAK ĆE VAS DOVESTI DO SUZA: Vernici pevaju pored potopljenog manastira! (VIDEO)ODBRANA OD POPLAVA: Šta mi čekamo, kad je ovo rešenje odavno poznato u svetu! (VIDEO)IKONE U GRAČANICI PLIVAJU U MULJU: Stravičan prizor u srpskoj svetinji! (FOTO/VIDEO)
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA