Najnovije

BIZARNI UPITNIK: Ovo su 23 pitanja za džihadiste prilikom prijema u ID!

KATAR - Informacije o 22.000 boraca Islamske države najverovatnije su autentične, izjavio je nemački ministar unutarnjih poslova Tomas de Mezjer, nakon što su sigurnosne službe pregledale detalje objava.
Otkriveni podaci 22.000 džihadista (foto: Skaj NJuz video printskrin)

Otkriveni podaci 22.000 džihadista (foto: Skaj NJuz video printskrin)

U datotekama, koje je medijima dostavio razočarani islamist, razotkrivena su imena regruta iz najmanje 40 država. Iako se na listi nalazi oko 22.000 imena, moguće je da su većina duplikati. Dokumenti su objavljeni na stranicama Katarskog  portala Zaman Al-Vasl, koji objavljuje vesti iz Sirije. U ličnim podacima boraca Islamske države nalaze se informacije o njihovim imenima, brojevima telefona, rodnom gradu pa čak i krvnim grupama, sve na temelju upitnika koji je svaki borac morao ispuniti u sklopu prijave za regrutaciju. Stručnjak za borbu protiv terorizma iz Vašington instituta za bliskoistočnu politiku Metju Levit veruje kako će sigurnosne službe moći da iskoriste podatke kako bi se stvorila holistička slika o akcijama i organizaciji Islamske države. - Iz makro perspektive, ova vrsta informacija je riznica za obaveštajne analitičare, rekao je Levit. Obrazac za prijavu Islamske države Upitnik sadrži 23 pitanja, a od regruta se očekivalo da ispune većinu, osim nekoliko koje su trebali ispuniti njihovi nadređeni. Od budućih boraca očekuje se da navedu prijavljuju li se za bombaše samoubice ili za redovne borce, a u formularu je ostavljen i prostor za datum smrti borca, u slučaju pogibije. Na upitniku se nalaze sledeća pitanja: 1. Ime 2. Ratno ime 3. Majčino devojačko ime 4. Krvna grupa 5. Datum rođenja i nacionalnost 6. Bračno stanje 7. Adresa stanovanja 8. Nivo obrazovanja 9. Nivo poznavanja Šerijata 10. Prethodno zaposlenje 11. Države kroz koje je putovao 12. Područje sa kojeg je došao 13. Ko ga je preporučio 14. Datum ulaska 15. Da li se borio ranije 16. Koju ulogu će preuzeti 17. Ima li posebne veštine 18. Sadašnje zaposlenje 19. Sigurnosni depozit 20. Nivo poslušnosti 21. Kontakt brojevi telefona 22. Datum i mesto smrti 23. Beleške
Pročitajte još:NOVI REGRUTI RUSKE MORNARICE: Ove „bebe“ miniraju neprijateljska plovila k’o od šaleHEROJSKI OTPOR HUTA: Ovako devojčice iz Jemena uče da se odbrane od Saudijaca (VIDEO)
Izvor: jutarnji.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA