Najnovije

INTELEKT ILI MALOUMNOST: Nebojša Krstić podržava ulazak "Kosova" u UEFA

BEOGRAD - Nekadašnji savetnik Borisa Tadića i politički analitičar, Nebojša Krstić, nastavlja sa propagandom nezavisnog Kosova u Srbiji i ovaj put je on javno podržao članstvo "Kosova" u UEFA.
Nebojša Krstić (Foto: JuTjub)

Nebojša Krstić (Foto: JuTjub)

Krstić na Tviteru pita: "Što bi ih sprečavali?", što je skandalozno obzirom da je bio savetnik predsednika Srbije, ali je možda i razumljivo, obzirom na depeše Vikiliksa koje su otkrile prepisku američke ambasade u Beogradu, a koje svedoče da je upravo Tadić u saradnji sa Belom kućom i Prištinom koordinirao proces proglašenja nezavisnog Kosova tokom svog predsedničkog mandata. Naime, Tadić je, da li uz savet Krstića ili svojevoljno, molio Vašington da proglašenje nezavisnosti Kosova bude odgođeno posle tada aktuelnih izbora, kako to ne bi urušilo njegov rejting i naškodilo njegovoj platformi evroatlantizma u Srbiji. Praktično, Tadić je varao građane Srbije želeći politiku evroatlantskih integracija da prikaže drugačijom u predizbornoj kampanji, iako je znao pouzdano da će Kosovo biti proglašeno nezavisnim. Podsećamo, za vreme dok je na vlasti bila ekipa Tadić-Šaper-Krstić, Demokratska stranka Borisa Tadića je bila pod potpunom upravom Vašingtona i to do te mere da su im čak državne američke organizacije poput NDI i IRI smišljale i predizborne slogane, pored toga što su se bavili organizacijom rada odbora DS-a širom Srbije, obukom članstva, itd. Postavlja se pitanje da li Krstićevo pitanje "Što bi ih sprečavali?" spada u sferu maloumnosti ili intelektualnog promišljanja, jer je neverovatno da Krstić kao nekadašnji savetnik predsednika Srbije ignoriše fakt da je slučaj "nezavisnog Kosova" slučaj brutalnog kršenja međunarodnog prava, agresije na Srbiju i otimačine državne teritorije od strane terorista potpomognutih od strane SAD-a. Sa druge strane, sad postaje jasnije zašto je Tadić vladao kako je vladao ukoliko se zna da mu je upravo Krstić bio "savetnik". Šarlatanski pristup kojim Krstić opravdava svoj stav, a koji kaže "bolje s njima da igramo fudbal, nego da se bijemo", najbolje govori sam za sebe i razrešuje dilemu da li je reč o "maloumnom ili intelektualnom" stavu.
Pročitajte još:MILIĆEVA SPREMA SKANDAL: Želi da uvuče državne zvaničnike Srbije u udar na Putina!OTKRIVENO POSLE 20 GODINA: Evo o čemu su Milošević i Jeljcin pričali na misterioznom sastanku!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA