Najnovije

NISU LEPI AL' SU GLUPI: Koliko stranci (ne) poznaju Balkan

Pitanja koja su upućenja studentima sa raznih područja u pogledu načina ocrtavaju ne samo neznanje, već su često i uvredljiva.
Planeta tone u neznanju (Foto: pixabay.com)

Planeta tone u neznanju (Foto: pixabay.com)

Boli glava od neznanja Zapadnjaci često ne znaju dovoljno o tome što se događa na našim prostorima, pa zato i postavljaju pitanja koja su neretko i uvredljiva. Jedan portal zamolio je mlade iz zemalja bivše Jugoslavije da napišu koja su najgluplja pitanja koja su im stranci postavljali. Na portalu je istaknuto kako “zapadnjaci“ često ne znaju dovoljno o događajima koji se odvijaju na Balkanu, pa je to jedan od najčešćih razloga zašto imaju predrasude prema ovim prostorima. Američka verzija geografije je, recimo: Venecija, ako nije u Parizu svakako je u Francuskoj. Ovo su neka od pitanja koja su stranci postavljali: “Zar Slovenija nije argentinsko jelo?“ - Slovenija “Znači, ti pričaš sibirski?“ – Srbija “Ima li u Makedoniji velikih zgrada?“ – Makedonija “Ima li u Hrvatskoj fakulteta?“ – Hrvatska “Znači, rat se završio, zar ne?“ – Bosna i Hercegovina “Ima li u vašim prodavnicama Nutele?“ – Albanija “Kada ćete napustiti Sovjetski Savez?“ – Hrvatska
Pročitajte još:„Bez tebe“ priča o tragičnoj avionskoj nesrećiDIZAJNERI PROLUPALI: Novi modni trend je, verovali ili ne, pidžama!
Izvor: Express.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA