Najnovije

ĐETIĆI IH SPREMNO PRIMAJU: Baze NATO u Baru i kod Nikšića!?

PODGORICA - Crnogorci godinama gledaju u nebo i čekaju da neka NATO letelica aterira na tlo njihove države. Nikšićani posebno, jer je lokalna vlast uz pomoć države izdvojila milione evra za rekonstrukciju tamošnjeg aerodroma na Kapinom Polju, a uz kilometarske piste podignut je i toranj uz prateće sadržaje po međunarodnim standardima.
Crnogorci spremili baze za dolazak NATO (Foto: defense.gov)

Crnogorci spremili baze za dolazak NATO (Foto: defense.gov)

Vesko Garčević, nacionalni koordinator za NATO, na društvenim mrežama je izjavio da vojne baze na teritoriji Crne Gore neće biti postavljene bez njenog dopuštenja, ali će odluka o tome biti doneta u skladu sa interesima države i njenih građana. Garčević je dodao i da NATO ne otvara baze ni na jednoj teritoriji država članica bez njihovog odobrenja. - Bez saglasnosti Crne Gore nijedna vojna baza neke druge države ne može biti otvorena na njenoj teritoriji - kazao je Garčević. - Svaka država koja ulazi u NATO zadržava svoju samostalnost i ne postoje zakoni koji se posebno na nju odnose. Zakoni koji važe u toj državi ostaju na snazi i ne menjaju se. Uz nikšićki aerodrom, kao druga potencijalna lokacija za potrebe NATO alijanse u Crnoj Gori pominje se brdo Vrsuta iznad Bara, na kome bi mogao biti postavljen radarski sistem zajedničke vazdušne odbrane Podgorice, Zagreba, Sarajeva i Skoplja. Tako bi na krilima Alijanse zajedno leteli Crnogorci, Bosanci, Hrvati i Makedonci. Da crnogorski premijer "već odavno nudi pojedine lučke gradove svoje zemlje kao potencijalne NATO-baze", priča je koju je prošle godine objavio nemački "Zeksiše cajtung" pod naslovom "Crnogorska raspolućenost", saopšteno je iz Pokreta za neutralnost Crne Gore. A radi se o Baru i Kotoru. Inače, Demokratska narodna partija i Nova srpska demokratija će 24. marta organizovati miting protiv NATO u Podgorici, najavio je juče lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić. - Ideja vojne neutralnosti nije samo bitka za Crnu Goru, već i za njen narod - poručio je Mandić.
Pročitajte još:(NE)MOGUĆE: Putin tražio od Hrvata da mu naprave nosač aviona?!SRAMNO, PODLO I KUČAVIČKI: Crnogorska opozicija o izručenju generala Đukića Hrvatskoj!
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA