Najnovije

DŽONSON: Obama povodom Velike Britanije pokazuje odvratno i neshvatljivo licemerje!

Gradolnačelnik Londona Boris DŽonson, koji je u neku ruku postao glavni lobista izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, oštro je kritikovao nameru Baraka Obame zbog namere da ubeđuje podanike Ujedinjenog Kraljevstva da glasaju za ostanak u EU.
Boris DŽonson (Foto: Jutjub)

Boris DŽonson (Foto: Jutjub)

U tekstu napisanom za Daily Telegraph, ocenio je da se radi o „odvratnom i neshvatljivom licemerju“. „Naš najvažniji saveznik će nas obavestiti da je u našem interesu da ostanemo u Evropskoj uniji, a nije važno koliko mi sami tu uniju smatramo nesavršenom. Nije važno ni to što ćemo izgubiti suverenitet, nisu važni ni rashodi (koje imamo zbog EU), nisu važne ni (briselska) birokratija i nekontrolisano useljavanje“. DŽonson je ocenio da bi Obama morao moliti Britance da deluju u svom interesu. DŽonson se rodio u NJujorku i utoliko je indikativnije što smatra da će glavni Obamin argument biti: samo ako ostane u EU, Velika Britanija će imati uticaj na međunarodnu politiku: „To je važan argument i treba ga ozbiljno razmotriti. Uveren sam da je taj argument potpuno lažan, a pošto dolazi od Ujka Sama - smatram da je to primer odvratnog i neshvatljivog licemerja“. Razvijajući ovu misao, gradonačelnik Londona naglašava da SAD vide Evropu kao neku vrstu „Sjedinjenih Država Evrope“ koje žele da stvore evrobirokrate. Pritom je naglasio: „Samo, to ne odgovara mnogim evropskim zemljama i to, sasvim sigurno, ne odgovara Velikoj Britaniji“. Optužbu za licemerje, DŽonson je obrazložio ovako: „Na celom svetu nema zemlje koja brani svoj suverenitet sa histeričnim oprezom sa kojim to čine SAD. Da su Sjedinjene Države na mestu Velike Britanije - one nikada ne bi pristale da se dublje uvaljuju u strukture Evropske unije koja se federalizuje“. Na kraju je podvukao: „Amerikanci nas ubeđuju da idemo putem kojim oni sami nikada ne bi krenuli. Zato što sebe smatraju zemljom koja se rodila u slobodi. Ali, oni ponekad, izgleda, zaboravljaju, da mi takođe cenimo slobodu“. DŽonsona mnogi smatraju naslednikom Dejvida Kamerona n čelu Konzervativne partije. Kameron je pristalica ostajanja Velike Britanije u EU.
Pročitajte još:(UZNEMIRUJUĆI FOTO) BRUTALNI NAPAD SAUDIJSKE ARABIJE NA CIVILE: Ubili 41 čoveka i veliki broj deceU DRŽAVNOJ DUMI: Jeljcina i Gorbačova proglašavaju „izdajnicima“
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA