Najnovije

Stefanović: Ukidanje vanredne situacije

Ministar policije i potpredsednik Srpske naprednse stranke Nebojša Stefanović izjavio je da će predlog za ukidanje vanredne situacije, uvedene zbog poplava,sutra biti iznet premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, jer je situacija na vodotocima poboljšana.
Nebojša Stefanović (Foto: Jutjub)

Nebojša Stefanović (Foto: Jutjub)

On je u emisiji "Pravi ugao" RTV rekao da su posledice aktuelnih poplava "neuporedivo blaže" od onih iz 2014. godine, a zbog aktivnosti svih nadležnih organa koje su preduzimane u međuvremenu.Stefanović je rekao da izbori treba da pokažu ko će biti premijer Srbije. "Mislim da smo dobro obavili posao i ujedinjeni uspeli da se izborimo sa ovim nedaćama, i predložićemo sutra premijeru da se ukine vanredna situacija", rekao je Stefanović.Upitan šta je od 2014. urađeno da se poplave ne ponove, zbog čega su građani ljuti, on je rekao da su izbegnute teže posledice poplava upravo zbog aktivnosti koje su sprovođene nakon poplava 2014. godine. Prema njegovim rečima, nemoguće je potpuno kontrolisati prirodu i neophodna je i veća disciplina i svest svih oko toga da se ne mogu graditi kuća tamo gde je korito reke.On je rekao da je u ovim poplavama sačuvan najveći broj objekata i da će se odmah krenuti i u naknadu štete onima koji su je imali. Na pitanje da li se ipak može tražiti nečija odgovornost zbog toga što se poplave ponavljaju na istim mestima, Stefanović je rekao da vreme za kritiku nije dok se nevolja dešava, već kad ona prođe.Komentarišući otkrivanje raketa na letu iz Libana u SAD na beogradskom aerodromu, in je rekao da se trenutno radi veštačenje, kako bi se utvrdilo ad li su u pitanju bojeve ili školske rakete. Stefanović je ocenio da je dobro što su naše službe u ovom slučaju pokazale prisebnost "i da kroz naš aerodrom tako nešto ne može da prođe".Povodom najavljenog novog migrantskog talasa sa Bliskog istoka, Srbija će, prema njegovim rečima, nastaviti da prati politiku članica EU, pre svega Nemačke."Ako oni kažu da više neće primati migrante, onda ih neće primati ni Srbija. Zaštitićemo naše granice i one su danas jednako zatvorene za migrante kao i slovenačke, austrijske hrvatske...", naveo je Stefanović. On je dodao da je zbog očekivanih pojačanih ilegalnih prelazaka granice angažovan veći broj pripadnika policije, žandarmerije i vojske.Na pitanje da li su vladajuće stranke u boljoj poziciji kad donesu odluku da zamrznu izbornu kampanju dok traje vanredna situacija jer mogu da koriste državne pozicije kako bi se pojavljivali u javnosti, Stefanović je odgovorio: "I Pajtić je na vlasti Vojvodini". Odgovarajući na pitanje zbog čega ni on ni ostali ministry iz SNS nisu na izbornoj listi stranke za republičke izbore, Stefanović je rekao da time žele da pokažu da niko nije zaštićen visokim državnim funkcijama i da su najvažniji rezultati koje su napravili."To znači da funkcija nikom nije zagarantovana i da nema više toga: nisam zadovoljio kao ministar, ali biću poslanik", rekao je on. Govoreći o nedavni potpisanom Sporazumu sa NATO, on je ustvrdio da taj sporazum Srbiji omogućava da uhapsi NATO vojnika na svojoj teritoriji i da mu se ovde sudi.Stefanović je izbegao pitanja da li će biti ministar i posle ovih izbora i da li će mu se ostvariti želja da SPS ne bude u novoj vladi.
Pročitajte još:SPREMA REVANŠ TOMISLAVU NIKOLIĆU: Tadiću ispod časti poslanička klupa!PLAKATI PROTIV DRAŠKOVIĆA: Poziv na linč lidera SPOOTPORAŠ RUŠIO MILA, SAD POKUŠAVA VUČIĆA: Pajtić angažuje specijalistu za prevrate!
Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA