Najnovije

AMERIKANCI TVRDE: Rusija u Siriji potrošila pola milijarde dolara

SAD - Američki tv kanal SiEnBiSi je objavio procenu da je Ruska Federacija u toku svoje misije u Siriji potrošila preko pola milijarde američkih dolara.
Dolari (Foto: JuTjub)

Dolari (Foto: JuTjub)

Ovaj američki tv kanal skreće pažnju da je odluka o povlačenju iz Sirije doneta nedugo posle odluke o skraćenju budžeta vojske Ruske Federacije. Rusija je trošila između 3 i 4 miliona dolara dnevno tokom svoje misije u Siriji, navodi američka televizija i dodaje da se najviše trošilo na vazdušne udare i rakete. Računica je da je Rusija tokom 137 dana svojih operacija potrošila najmanje pola milijarde američkih dolara. Rusija je ovu odluku o povlačenju iz Sirije donela nekoliko sedmica posle odluke o smanjenju vojnog budžeta za ovu godinu, a koje je iznosilo 5%, što je najveće smanjenje vojnog budžeta još od 2000. godine, navodi SiEnBiSi. Američki kanal navodi da je 2015. godine ekonomija Rusije oslabila za 3.7%, kao i da se očekuje da će 2016. godina biti završena smanjenim BDP-om.
Pročitajte još:PUTIN NASTAVLJA DA GRUVA: Rusi izvršili vazdušne udare kod PalmireHAOS U ZAPADNOJ ALIJANSI: Turska vojna baza Indžirlik dignuta na noge!OVAKO SE IZVRŠAVA PUTINOVO NAREĐENJE: Ruski Suhoji napuštaju bazu Hmejmim (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA