Najnovije

Ispovest sirijskog špijuna: Imali smo sve podatke o Islamskoj državi, ali je to CIA ignorisala!

Šef špijunske službe Slobodne sirijske armije rekao je za list "Le Mond" da su njegovi ljudi skupljali informacije o Islamskoj državi unutar te terorističke grupe, ali da je CIA ta saznanja ignorisala.
CIA (Foto: Vikipedija)

CIA (Foto: Vikipedija)

Vođa špijuna armije koja se bori protiv režima Bašara al Asada, poznat o imenu "M", rekao je u ekskluzivnom intervjuu za francuski list da je dve godine slao "veoma detaljne" izveštaje o Islamskoj državi koji bi u velikoj meri pomogli u zaustavljanju te terorističke grupe. Špijuni Slobodne sirijske armije dali su Amerikancima ključne informacije koje su upućivale na širenje Islamske države ka Iraku i Siriji, uključujući i GPS kordinate, mape, fotografije, telefonske brojeve, čak i IP adrese, kaže "M", a prenosi "Raša tudej". "Od trenutka kada je ID imao 20 članova, do momenta kada ih je bilo 20.000, pokazali smo sve Amerikancima. Kada smo ih pitali šta će uraditi sa ovim informacijama, oni bi uvek davali šture odgovore, rekavši da je to na onima koji donose odluke", objasnio agent "M".
Pročitajte još:SIRIJA SE MENJA IZ TEMELJA: Kurdi proglašavaju federalni sistemPogledajte kako su dočekani ruski piloti iz Sirije (VIDEO)Ništa više nije isto: Ovako je Rusija razbila teroristička legla u Siriji (VIDEO)
  Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA