Najnovije

Rusi prodali deo, ko sada kontroliše gasovod?

MOSKVA - Ruski Novatek finalizovao je ugovor, vredan 1,09 milijardi evra, o prodaji 9,9 odsto akcija u gasnom projektu Jamal kineskom investicionom Fondu put svile.
Ko sada kontroliše gasovod? (Foto: gazprom.com)

Ko sada kontroliše gasovod? (Foto: gazprom.com)

Prema novom ugovoru, Novatek će kontrolisati 50,1 odsto vlasničkog udela u projektu Jamal, francuskom Totalu će pripasti 20 odsto akcija, dok će se vlasništvu kineske kompanije CNPC i Fonda put svile naći 20 odsto, odnosno 9,9 odsto deonica, saopštila je ruska gasna kompanija, prenosi agencija Frans pres. "U decembru 2015. godine, Novatek je dobio 15-godišnji zajam od Fonda put svile za finansiranje ovog projekta", navodi se u saopštenju Novateka, i dodaje da je reč o zajmu od 700 miliona evra. Projekat gradnje postrojenja za tečni prirodni gas Jamal TPG na ruskom poluostrvu Jamal, koje bi trebalo da pušteno u rad 2017. godine, procenjen je na 27 milijardi dolara, i proizvodiće ukupno 16,5 miliona tona tečnog prirodnog gasa godišnje, prenosi agencija AFP.
Pročitajte još:TEŠKA KRITIKA: Bojkot Rusa – EU bez zdravog razumaMORALES: Američka imperija ne želi da Kina i Rusija rade u Boliviji
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA